این گیاه در نقاط سایه دار و مرطوب کنار نهرهای آب می روید.
درهند از گیاه خشک آن به عنوان ضد کرم ،مدر، معرق وتب بر در مورد تب های ضعیف به کار می رود و همچنین به عنوان صاف کننده خون در رفع بیماری های جلدی استفاده می شود.
این گیاه تلخ و قابض است .شاهتره ازنظر طبیعی طبق نظر حکما طب سنتی مرکب القوی است یعنی در حرارت معتدل وخیلی خشک است عده ای آن را گرموخشک می دانند ولی حکیم ابو علی سینا آن را کمی سرد هم گفته است.
از نظر خواص معتقدند که باز کننده ی انسداد کبد و طحال ومقوی این دو عضو ومسهل اخلاط سه گانه خصوصا سودا و تلخی صفرا وسودای سوخته است خون را صاف می کند و مدرن است واشتها را تحریک می کند.
خشک آن برای تقویت معده قوی تر از تازه آن است اگر با آب عسل یا
سرکه و یا مخلوطی از سرکه و عسل خورده شود برای رفع مشکلات صفراوی و آشفتگی های بلغمی و پاک کننده ی معده است آب برگ تازه آن با شکر یا با تمر هندی برای پاک کردن معده و روده ها و باز کردن کرفتگی های کبد و طحال و تقویت معده ورفع یرقان و بیماری های پوستی مفید است.
عرق شاهتره از اسهال جلو گیری می کند .مالیدن عصاره شاهتره به چشم برای تقویت دید چشم مفید است . عرق شاهتره برای التیام جراحت کام ، دهان و زبان و استحکام لثه مفید است . در یادداشت های شلیمر آمده است که در ایران مرسوم بوده که مخلوطی از ۱۵۰گرم ع صاره کاسنی و ۱۵۰گرم عصاره شاهتره و ۱۵۰گرم سکنجبین عسل را تهیه کرده و در مدت ۲۰تا۲۵ روز صبح ها ناشتا در فصل بهار برای رفع اختلالات کبدی می خورند.
منبع : salamaneh.com
دیدگاهها بسته شدهاند.