هند با جمعیتی به طور تقریبی یک میلیارد نفر دومین کشور پرجمعیت جهان تلقی میشود.
این کشور به داستان پارچههای ابریشمی، نرم و لطیف و همچنین ادویههای رنگی معروف است. یکی از معروفترین چیزاهایی که این کشور به آن معروف است، غذاهای تند و گرم است لذا هندیها از روزهای یرد برای خوردن غذاهای گرمی استفاده میکنند. برخی از ایرانیان نیز به غذای تند علاقهمندند؛ لذا تجربهی خوردن غذای هندی را دوست دارند. افرادی که مقیم ایران هستند علاقهی زیادی برای خوردن غذاهای هندی دارند پس میتوان گفت غذاهایی در تور هند وجود دارد که باب میل ایرانیان میباشد. ما میخواهیم در این مقاله به این غذاها بپردازیم.
ایدلی و سمبر
این غذا بسیار ساده و بیآرایش سرو میشود. در واقع این نام غذا، نام نانی به نام ایدلی و مخلفات کنارش است که به آن سمبر گفته میشود. درواقع این غذا با ظاهر و طعم سادهای که دارد یک غذای سادهی هندی را به نمایش میگذارد.
نان این غذا از آرد برنج و شیر و مخلافات آن هم همان سبزیجات، شکر، ماهی، پیاز و انواع مختلف سبزیجات است که ظاهر و مزهی آن بیشباهت به سوپ نیست. این خوراکی، یکی از خوراکیهای ساده اما محبوب ایرانیان در تورهای هند میباشد.
کاکوری کباب
این غذا یکی از معروفترین و محبوبترین غذاها در این کشور میباشد. این خوراک بسیار خوشمزه است زیرا در آن از گوشت بره استفاده میکنند. در این کباب از ادویه جات مختلف، گوجه، تخم مرغ، همچنین پیاز استفاده میکنند که یک طعم فوقالعادهای به این کباب میدهد. طبخ این غذا در روغن نیز رایج است اما پخت این کباب روی اجاق تقریبا ۲۰ الی ۲۵ دقیقه زمان میبرد.
خورش مرغ و اپام
در این غذا میتوان گفت اپام نوعی پنکیک است که با یک خورش، به نام خورش مرغ سرو میشود. این غذا یک خوراک رایج در شهر بمبئی است که در آن از آب نارگیل، مرغ، پیاز، گوجه فرنگی و سیبزمینی استفاده میشود.
برای پخت این غذای خوشمزه و محبوب ایرانی ابتدا مرغ ها را به پیاز به مدت ۳ دقیقه سرخ میکنیم سپس به آب گوجه فرنگی و سیبزمینی اد میکنیم؛ در نهایت به آن آب نارگیل را اضافه میکنیم. لازم به ذکر است این غذا به صورت کاملا آب دار سرو میشود و برای طعم دادن به این خوراک از گشنیز و آب لیمو اضافه میکند. زمان پخت این غذا تقریبا یک ساعت است.
بنجاری گوشت
این غذا یکی دیگر از غذاهای محبوب ایرانیان است زیرا اغلب ایرانیان علاقهی زیادی به گوشت قرمز هستند. پس اگر شما هم علاقمند به این نوع گوشت هستید این خوراک را در هند از دست ندهید!
این غذا به گونهای است که گوشت به صورت آبدار به مشتری تحویل داده میشود. برای پخت این غذا ابتدا پیازها را به صورت نگینی درآورده، سپس آنها را سرخ کرده و به آن نوعی سس خاص که در دستور آن از زنجبیل نیز استفاده شده، به پیاز اضافه میشود؛ به آن سیر را اضافه میکنند و پس از آن به دنبال ادویههای مختلف میروند؛ این ادویهها شامل زردچوبه، پودر گشنیز، نمک و فلفل میشود. در انتها نیز به آن گوشتهای مزه دار شده ماست اضافه میکنند و میگذارند چند ساعتی خوب آن گوشتها با ماست بپزد.
در این خوراکی بوی فلفل قرمز به شدت حس میشود پس اگر طعم تند و گوشت قرمز را دوست دارید این غذا را از دست ندهید.
مرغ کرهای
این غذا یکی از غذاهای لاکچری در هند است و کسانی که به دنبال زرق و برق هستند در مهمانیهایشان از این غذا استفاده میکنند. همان طور که از نام این غذا قابل تشخیص است، مواد اولیهی این غذا همان کرهی آب شده و مرغ مزهدار شده است.
برای پخت این غذا ابتدا باید کره را به وسیلهی حرارت اجاق ذوب کرده سپس به آن مرغ را اضافه میکنید. به دلیل وجود سبزیجات معطر و ادویجات مختلف این غذا مزهی اصلی مرغ را ندارد. از نظر بسیاری از ایرانیان که به شهر هند سفر کردهاند این غذا یکی از خوشمزهترین غذاها محسوب میشود که به همراه ترشی و سبزیحات سرو میشود و به دست مشتری میرسد. این غذا همان طور که گفته شد یکی از غذاهای محبوب در شهر دهلی است.
روغن جوش
نام دیگر این غذا روگان جاش نیز میباشد. این غذا هم طرفداران خاص خودش را دارد، اما بیشتر این طرفداران از شهر کشمیر است. مادهی اصلی این غذا گوشت بره میباشد که چون با ادویجات مختلف از جمله رازیانه و فلفل و زردچوبه طعمدار میشود نزهی مطلوبی را به خود میگیرد همچنین هندیها دوست دارند که این غذا با ادویههای مختلف به رنگ قرمز مبدل شود. برخیها معتقد هستند که این غذا ریشهی ایرانی داشته است اما گروهی دیگر معتقد هستند که این غذا ریشهی مغولی دارد و مغولها این غذا را به این کشور آوردند. به هرحال این غذا امروزه یکی از غذاهای اصلی کشمیر است.
این غذا را همراه با ماست موسیر و یا ترشیجات میل میشود؛ لازم به ذکر است این غذا مثل سوپ است و آبدار و بدون برنج سرو میشود. البته برعکس نامش با حرارت ملایم طبخ میشود و در نهایت سرو میشود. این غذا شبیه خوراک گوشت در بین سفرههای ایرانیان است.
باپا اولو
اگر به دنبال یک غذای هندی هستید، این غذا بهترین انتخاب و گزینه برای شما میتواند باشد. مواد اصلی این غذا سیبزمینی است اما به دلیل طعمدار کردن آن میتوان گفت اصلا مزهی اصلی سیبزمینی نمیدهد؛ در این غذا معمولا از چاشنیهای مختلفی از جمله سرکه، کشک، رب نارگیل، نمک و ادویجات دیگر و همچنین آب آهک مزه دار میشوند. این غذا ساده سرو میشود اما برخی افراد به دلیل اینکه با ظاهری بهتر دیده شود، برای سرو آن از ماهی نیز کمک میگیرند.
اما اگر در رستورانها آن را سفارش دهید و میل کنید خواهید دید که این غذا بدون ماهی سرو میشود.
در هند غذاهای زیادی وجود دارد که وجه اشتراک بین همهی آنها تند و گرم بودن آنها است؛ همچنین همهی این غذاها پر از ادویجات است به طوری که مردم جهان این کشور را به عنوان داشتن ادویههای مختلف و همچنین به کار گیری این ادویهها در غذاهایشان میشناسند. مردم ایران هم به دلیل گرم بودن تعداد زیادی از این غذاها این غذاها را دوست دارند چرا که در امروزه نیز خوردن چیزهای تند بین ایرانیان نیز دیده میشود. پس حتما اگر به این کشور سفر کردید از خوراکیها و غذاهای تند آن غافل نشوید چرا که بسیاری از این غذاها باب میل ایرانیها است.