آلو بخارا همان آلوی سیاه بزرگ است که دارای طبیعتی سرد و تر است. بسیاری از مردم به تعداد کمی از خواص آلو بخارار اشراف دارند. و بیشتر این افراد مفید بودن این میوه برای پوست را در نظر می گیرند. در صورتی که باید بدانند این میوه دارای خواص بسیاری می باشد. که دانستن آن می تواند به مصرف بیشتر آن توسط شما کمک کند.
مصرف این خشکبار به صورت های مختلفی انجام می شود، بسیاری آن را به صورت تازه مصرف می کنند و عده ای دیگر آن را خشک کرده و از خشک شده آن استفاده می کنند. و عده ای نیز آن را در انواع غذاها ریخته و به همراه آن استفاده می کنند.
سر فصل های مطلب
Toggleبا توجه به این که میوه آلو بخارا همانند میوه توت سیاه دارای ویتامین سی بسیار است. همین موضوع سبب جذب هر چه بیشتر آهن می شود که باعث می شود بدن در برار انواع عفونت ها مقاوم شود.
خوردن این میوه در دوران بارداری کاملا امن است و البته که هر بارداری با بارداری دیگر متفاوت است و خوردن این میوه بستگی به وضعیت و سلامت کلی فرد نیز دارد . پزشک شما در این مواقع بهترین کسی است که می تواند شما را به خوردن یا نخوردن این میوه تشویق کند.
زمانی که باردار هستید ، مشکلات زیادی ممکن است در حرکات روده ای شما و همچنین یبوست به دلیل تغییر هورمون ها به وجود بیاید. بدن شما در دوران بارداری استروژن زیادی تولید می کند که رشد نوزاد را تضمین می کند. این استروژن زیاد گوارش را کمی آرام تر از حد طبیعی می کند و باعث یبوست می شود. پروژسترون هم یکی دیگر از هورمون هایی است که در دوران بارداری تولید می شود و همچنین عضلات شما را آرام تر می کند.
این عضلات آرام شده دیواره بیرونی روده را شکل می دهند و در نتیجه باعث می شود که غذا سخت تر به دست جنین برسد
. آلو بخارا در این بین می تواند میزان تولید هورمون ها را کنترل کند و در نتیجه حرکات روده بهبود می یابد و مادر از یبوست بهبود پیدا می کند .
آهن یکی از مواد مغذی اصلی است که در رشد مناسب نوزاد نقش بسیار مهمی دارد. آلو بخارا نیز منبع سرشاری از آهن است و زمانی که باردار هستید، نیاز شما به آهن بیش از همیشه می باشد.
تنها کافی است که وعده های غذایی روزانه را مصرف کنید و خواهید دید که با کمبود آهن مواجه شده اید. پس حتما باید آیتم هایی را به مواد غذایی خود اضافه کنید که با کمبود آهن مبارزه می کند. خوردن آلو بخارا در دروان بارداری به تولید هموگلوبین کمک می کند و از کم خونی بارداری جلوگیری می کند و همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی جنین و از بین بردن ضعف در او می شود .
پس خوردن آلو بخارا به عنوان میان وعده انرژی شما را در سطح بالایی نگه می دارد و عصب تان را نیز بهتر از قبل به کار می گیرد.
آلو بخارا حاوی پتاسیم است که فشار خون را کاهش می دهد و همچنین با افسردگی مبارزه می کند و استرس را کنترل می کند. بتاکاروتن و ویتامین آ در آلو بخارا به قوی تر شدن بینایی در جنین کمک می کند و مصرف آلو بخارا می تواند برای پوست شما و نوزادتان اعجاب انگیز عمل کند.
ممکن است که درد و انقباض را در عضلات در دوران بارداری بیش از هر زمان دیگری تجربه کرده باشید که مصرف آلو بخارا به شما کمک می کند تا از این دردها جلوگیری کنید یا آن ها را کاهش دهید و همچنین از التهابات دوران بارداری نیز جلوگیری می کند.
زنان باردار معمولا دچار حالت تهوع می شوند، مصرف آلو بخارا میتواند این حالت را از زنان باردار دور کند. البته مصرف آلو بخارا میتواند موجب بروز اسهال یا نفخ در برخی از افراد شود، در این مورد بخصوص برای زنان باردار باید از پزشک اجازه بگیرید و میزان مصرف مجاز آلو بخارا برای زنان باردار توسط پزشک تعیین می شود.
عواملی که بدن را در برابر سرطان مقاوم می کنند مورد هایی مانند ویتامین A و آنتی اسیدان می باشند. که این موارد به وفور در آلو بخارا دیده می شود. همچینن این ویژگی های رادیکال های آزاد در بدن را خنثی می کنند.
بانوان باردار به این نکته توجه کنند که اگر زمان حمل آن ها نزدیک می باشد. می توانند برای کنترل یبوست خود از این میوه استفاده کنند. اما باید توجه داشته باشند که
مصرف بیش از اندازه آن نیز توصیه نمی شود.
استفاده از آلو بخارا و انجیر برای تنظیم مزاج و پاکسازی کل سیستم های بدن توصیه شده است. به این صورت که تعدادی آلو بخارا و انجیر را که در آب خیسانده شده هر روز صبح تا ۱۵ روز مصرف شود. این کار موجب پاکسازی خون ، پوست ، کبد و دستگاه گوارش میشود.
خواص آلو بخارا برای کنترل و پیشگیری فشار خون بسیار مفید است. به طوری که برای افرادی که فشار خون پایینی دارند حتی می تواند مضر باشد. میوه آلو بخارا در کنترل فشار خون همانند فواید شلیل در این زمینه می تواند نقش خود را به سرعت ایفا می کند.
آلو بخارا و آلوی تازه هر دور دارای فیبر غذایی بسیاری هستند و در نتیجه میتوانند اثر ملین داشته باشند. این ویژگی میتواند بازسازی روده به شکل طبیعی را سرعت ببخشد و در درمان بیماری های ریوی موثر باشد.
از آنجا که استخوان ها برای حفظ سلامت خود نیاز به تامین کلسیم دارند. و از خواص آلو بخارا داشتن کلسیم بسیار آن است. لذا استفاده از این میوه می تواند در حمایت از استخوان های مفید باشد. همچنین برای شکل گیری مناسب استخان های جنین نیز می تواند موثر واقع شود.
✍آلو، بخصوص آلوی سیاه، فواید زیادی دارد، از جمله:
۱⃣ مُرّه (صفرا و سودا) را تسکین می دهد.
✅ در روایتی آمده است :
((شخصی در درونش، مرّه به هیجان آمده بود (طبع صفرا و سودا در او غالب شده بود) به طوری که نزدیک بود دیوانه شود؛ او به امام باقر علیه السلام شکایت کرد. امام علیه السلام فرمود: آن را با آلو تسکین بده)) .
[طب الأئمه، ص ۱۳۶]
۲⃣ گرمی را خاموش میکند.
✅ زیادِ قندی می گوید: ((وارد بر امام کاظم علیه السلام شدم، مقابل امام علیه السلام ظرفی بود که در آن آلو سیاه قرار داشت. امام علیه السلام فرمود: گرمی در من به هیجان آمده بود و گُر گرفته بودم. [سپس امام علیه السلام فرمود: آلوی تازه، گرمی را خاموش میکند و صفرا را تسکین می دهد)) .
[کافی، ج ۶، ص۳۵۹؛ طب الائمه ، ص ۱۳۶]
۳⃣ هیجان خون را تسکین می دهد. در واقع، درمان هیجان خون، حجامت یا فصد است و جایگزین مناسب حجامت و فصد، آلوی خشک است.
✅ روایتی میفرماید: ((آلوی خشک، خون را تسکین می دهد و بیماری سخت را از بدن خارج می کند)) .
[طب الأئمه، ص ۱۳۶].
۴⃣ مفصل ها را نرم می کند.
✅ از ارزق بن سلیمان روایت شده است : از امام صادق (ع) درباره آلو پرسیدم : فرمود ” برای صفرا سودمند است و مفاصل را نرم می کند .” این نرمی برای کسی که مفصلهایش خشک باشد سودمند است .
۵⃣ درد را بیرون می کند.
✅ در روایت آمده است : “آلو خشک درد ماندگار را به فرمان خداوند مقتدر و بزرگ بیرون می کند.
بهترین زمان مصرف آلو بخارا ناشتا قبل از میل کردن صبحانه است. خوردن مواد مغذی به صورت ناشتا یکی از مهمترین رازهای سلامت بدن است. خوردن آلو بخارا با معده خالی و هنگام بیدارشدن از خواب سحرگاهی بهترین و طبیعی ترین راه درمان برای انواع بیماری هاست.
حتی نوشیدن آب ولرم بصورت ناشتا روش سنتی مردم ژاپن برای سالم ماندن و طول عمرشان است. به این دلیل کتب قدیمی ثابت می کند که مردم ژاپن از دیرباز بر این باورند نوشیدن آب ولرم با معده خالی و یا داروهای گیاهی بصورت ناشتا می تواند برای بدن معجزه گر باشد.