سر فصل های مطلب
Toggleتحقیقات انجام شده در زمینه خواص برگ کاج نشان داده است که برگ درخت کاج تاثیر قوی آنتی اکسیدانی دارد. این گیاه حاوی پروآنتوسیانین است که یک ترکیب با ویژگی های آنتی اکسیدانی است. همچنین برگ درخت کاج منبع قوی از ویتامین A است. در ادامه به صورت موردی به برخی از فواید برگ کاج و فایده های دارویی و درمانی آن اشاره خواهیم کرد.
روغن موجود در برگ سوزنی شکل این گیاه مانند اوکالیپتوس از بدن در برابر بیماری های متعددی محافظت می کند.
* سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
* عفونت سینوس ها و برونشیت را برطرف می کند.
* مصرف دمنوش برگ کاج، قارچ و باکتری اشریشیاکلی را از بین می برد.
* از بدن در برابر سرماخوردگی و آنفلوآنزا محافظت می کند.
* برای درمان اگزما، پسوریازیس، شوره سر، آکنه و کورک مفید است. علاوه بر آن، برگ های کاج منبع عالی ویتامین A است. این گیاه به درمان بیماری هایی چون حساسیت، سنگ کلیه، فشار خون بالا، چاقی مفرط، افسردگی و تومور نیز کمک می کند.
نتایج بررسی ها نشان می دهد که برگ های درخت کاج تاثیر قوی آنتی اکسیدانی دارد. این گیاه منبع پروآنتوسیانین است که ترکیبی با ویژگی های آنتی اکسیدانی است.
چای برگ سوزنی کاج از دیرباز مورد علاقه مردم سنتی و بومی بوده است، هم به دلیل طراوت و هم از نظر ارزشهای دارویی.
بخاطر بسپارید که همه کاج ها همیشه سبز هستند، اما همه گیاهان همیشه سبز نیستند!
یک دسته کوچک از برگهای کاج را جمع آوری کنید. هرچه جوان تر باشد بهتر است(دقت کنید برگهایی از درخت کاج را که در مراحل رشد آن از آفت کش استفاده نشده و غیر سمی است را جمع آوری کنید).
غلافهای قهوه ای رنگ در پایه برگها را حذف کنید(برش دهید).
برگها را به قسمت های کوچک به طول ¼ تا ½ اینچ خرد کنید.
برای داشتن یک چای با طراوت:
یک قاشق غداخوری از برگهای خرد شده را درون یک فنجان آب گرم(تازه به نقطه جوش رسیده) بریزید.
اجازه دهید به مدت ۱۰-۵ دقیقه باقی بماند(ترجیحا روی آن پوشانده شود) تا زمانی که اکثر برگها در فنجان حل شده باشند. از چای خوشمزه خود لذت ببرید.
حدود یک فنجان آب را به جوش بیاورید. تقریباً یک قاشق غذاخوری برگهای کاج خرد شده را به آب جوش اضافه کنید و درب ظرف را ببندید. بگذارید برگها به مدت ۳-۲ دقیقه در آب جوش بیایند. سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید چای به اندازه کافی خنک شود. (بیشتر برگها ته نشین شوند) چای را داخل لیوان بریزید، و از خوردن آن لذت ببرید.
این چای را می توایند چندین بار در طول روز بنوشید تا اثر دارویی بیشتری داشته باشد. (هر بار آن را تازه درست کنید).
نمونه دیگر از خواص برگ کاج استفاده از آن به صورت بخور است. به این ترتیب که یک قاشق چایخوری نمک دریا را در ظرفی ریخته سپس دو قاشق غذاخوری سرشیر و کمی آرد جو دوسر را به آن بیافزایید و خوب هم بزنید. ترکیبه به دست آمده را روی صورت بگذارید و با گاز یا پارچه نازک تمیزی آن را بپوشانید و دو سر پارچه را پشت سر گره بزنید.
سپس یک فنجان برگ تازه کاج را درون ظرف بزرگی از آب جوش بریزید. سر خود را روی بخار آب بگیرید. حوله ای روی سر خود بیاندازید تا بخار هدر نرود. ۵ دقیقه بعد حوله را بردارید. گاز را از روی صورت باز کنید و پوست را خوب بشویید.
برای تهیه دمنوش آن، برگ هایی از درخت کاج را که در مراحل رشد آن از آفت کش استفاده نشده و غیرسمی است، در آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه بیندازید تا دم بکشد. دمنوش را کمی شیرین و سپس مصرف کنید.
دقت کنید که برگ همه درخت های کاج قابل مصرف و خوراکی نیست و ممکن است سمی باشد. مصرف این دمنوش به زنان باردار یا زنانی که قصد بارداری دارند، توصیه نمی شود، زیرا احتمال سقط جنین وجود دارد.