قبل از صحبت درباره ی خواص ماست موسیر این ماده ی سرشار از فایده بهتر است که اول این دو ماده را به صورت مجزا مورد بررسی قرار دهیم؛ ماست، فراورده ای لبنی ست که در بین ایرانیان دارای اهمیت است و همچنین می دانیم که لبنیات جز محصولات مهمی هستند که در برنامه غذایی ما نقش موثری ایفا می کنند. موسیر، از مشتقات سیر است که مثل آن دارای خواص بی شماری ست و همچنین دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین c، پتاسیم، فیبر، کلسیم و آهن است.
سر فصل های مطلب
Toggleاین ماده ی ارزشمند دارای فواید بسیاری ست که به صورت مختصر چند مورد از آن را بیان می کنیم.
موسیر میتواند آب، ویتامینها، آنتیاکسیدانها و بسیاری موارد مهم دیگر را نیز برای بدنتان تأمین کند. همچنین بخشی از آهن مورد نیاز در بارداری را تأمین میکند که بهخصوص برای گیاهخواران بسیار مفید است.
با شروع بارداری معمولاً سؤالات زیادی در مورد تغذیه صحیح، در ذهن شما نقش میبندد. ازآنجاکه تغذیه مادران مستقیم یا غیر مستقیم، روی سلامت جنین نیز تأثیر میگذارد، بنابراین بسیار مهم است که توجه بیشتری به تغذیه در دوران بارداری خود داشته باشید. یکی از سؤالات مادران باردار در مورد خوردن موسیر در بارداری است؛ اینکه خوردن موسیر در بارداری برای سلامت شما و جنینتان مضر است یا مفید؟
وجود ترکیبات گوگردی در موسیر باعث ایجاد خواص ضدباکتریایی می شود. بنابراین مصرف درست موسیر می تواند پیشگیری کننده ی خوبی برای جلوگیری از ورود میکروب ها در بدن باشد؛ البته این بدان معنا نیست که موسیر می تواند جای آنتی بیوتیک را در برخورد با بیماری های عفونی بگیرد خیر، بلکه تنها می تواند از آن پیشگیری نماید.
ماست که یک محصول لبنی و دارای کلسیم است، موسیر نیز یکی از منابع سرشار از منیزیم و فسفر می باشد، در نتیجه اگر می خواهید استخوان هایی سالم و قوی برای هر دوره از زندگیتان داشته باشید می توانید از این خواص ماست موسیر بهره ببرید.
موسیر ماده ای موثر در هضم غذا می باشد.فیبر های موجود در موسیر باعث هضم هرچه بهتر غذا و بهبود عملکرد روده ها و همچنین باعث احساس سیری در بدن می شود که برای افراد پرخور ویژگی ای مطلوب بشمار می آید.
برخی افراد نیز که معده ی ضعیفی در مقابل مصرف سیر و پیاز دارند، می توانند از موسیر پخته و همچنین به صورت ماست موسیر این ماده ی ارزشمند را میل نمایند.
همزمان که سن درحال افزایش است ضخامت رگهای خونی نیز افزایش پیدا می کند که این مساله کاهش خاصیت ارتجاعی و نرمی رگها را در پی دارد. در این راستا اگر شخص دارای کلسترول یا همان چربی بالا نیز باشد؛لخته های خونی حاصل از تجمع و رسوب چربی بوجود می آیند که خطرناک و مشکل ساز است. در این میان موادی وجود دارند که این روند را کند و تا حدی پیشگیری می کنند.از جمله از خواص ماست موسیر می توان به رقیق کردن خون و جلوگیری از تجمع پلاکت ها نام برد چرا که سرشار از فلاوونوئیدهاست که دارای آنتی اکسیدان هستند.همچنین منیزیم موجود در موسیر می تواند تا حدی به اعتدال فشار خون نیز کمک کند.
اگر مبتلا به فشار خون بالا هستید موسیر بخورید. موسیر سرشار از پتاسیم و البته آلیسین است. پتاسیم دیواره رگهای قلب را برای گردش بهتر جریان خون تقویت میکند. با گردش بهتر جریان خون خطر سکته مغزی و قلبی در افراد مبتلا به فشار خون بالا کاهش پیدا میکند.
موسیر دارای مقادیر سولفور نیز در کنار مواد ارزشمند دیگر خود هست که همین امر سبب شده تا مصرف آن باعث شفافیت پوست شود و همچنین سفیدی مو را به تعلیق می اندازد و در ضمن خواص ماست موسیر به درمان ریزش مو نیز کمک می کند.
-در آخر نیز می توان گفت مصرف ماست موسیر از سیر ماست فراگیرتر است چرا که ملایم تر از سیر ماست می باشد همچنین بوی تند و زننده ی سیر را هم ندارد بنابراین می توانید با خیال راحت هرچقدر می خواهید ماست موسیر مصرف کنید (البته که افراط در هر چیز موجب ضرر است) و از آن لذت ببرید.
برای تهیه ماست موسیر به مواد زیر نیاز داریم:
دستور تهیه ماست موسیر به این صورت است که برای مدت زمان یک ساعت موسیر خشک را در آب جوش بریزید و بعد از گذشت یک ساعت موسیرهای خیس خرده را خرد یا رنده کنید. در یک ظرف مناسب پودر موسیر، موسیر خرد شده، ماست کم چرب، نمک و فلفل را بریزید و به خوبی با هم مخلوط کنید و سپس آن را داخل یخچال بگذارید تا مواد کاملا طعن یکدیگر را بگیرن.
مواد لازم برای تهیه ماست موسیر چکیده عبارتند از:
دستور تهیه ماست موسیر به شکل رستورانی به صورت مرحله به مرحله به شکل زیر است.
مرحله اول
موسیر خشک را برای مدت زمان یک ساعت داخل آب جوش قرار میدهید تا نرم شود. بعد از نرم شدن موسیرها آنها را خرد کنید و یا به کمک دستگاه آسیاب آن را پودر کرده و یا به کمک رنده آنها را رنده کنید.
مرحله دوم
ماست چکیده را در یک ظرف مناسب بریزید، بهتر است که ماستی که استفاده میکنید پرچرب و خامهای باشد اما میتوانید اگر ماست شما شل است به کمک یک کیسه نخی آن را تبدیل به ماست چکیده کنید. به ماست چکیده نمک، فلفل، موسیر خرد یا پودر شده و پودر موسیر را نیز اضافه کنید و به خوبی با هم مخلوط کنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
مرحله سوم
حال ماست موسیر شما آماده است و فقط باید آن را برای مدت چند ساعت داخل یخچال بگذارید تا مواد کاملا طعم همدیگر را بگیرند.