اگر به محصولات طبیعی و تقویت کننده سیستم ایمنی علاقه مند باشید، حتما بارها نام قارچ شیتاکه را شنیده اید. این قارچ نیز به مانند سایر قارچ های دارویی قرن هاست که در مناطق خاصی از آسیا مانند چین، ژاپن و کره تولید می شود. گفته می شود به دلیل ارزش بالای این قارچ، در ژاپن فقط کسانی که متعلق به طبقه اشراف یا سامورایی بودند مجاز به خوردن شیتاکه بودند. قارچ شیتاکه ضد ویروس و ضد باکتری است، التهاب را در بدن کاهش می دهد و به تنظیم قند خون کمک می کند.
در دهههای اخیر، شیتاکه و خواص دارویی مستند آن در جهان غرب بیش از پیش محبوب شدهاند. امروزه امکان خرید قارچ شیتاکه در ایران نیز فراهم است و بیشتر از آن به عنوان مکمل غذایی و برای کاهش و پیشگیری از بیماریهای مختلف استفاده میشوند.
سر فصل های مطلب
Toggleقارچ شیتاکه دارای ترکیبی منحصر به فرد از مواد مغذی گیاهی است، ترکیبی که در زبان یونانی به معنای “ترکیب حیاتی” است . این ترکیب از بتا گلوکان و پلی ساکاریدها تشکیل شده است که رایج ترین آنها لنتینان و لامینارین است.
همچنین یک ماده کاهش دهنده کلسترول به نام اریتادنین و یک اسید آمینه به نام ارگوتیونئین در شیتاکه وجود دارد.
قارچ شیتاکه همچنین حاوی طیف گسترده ای از مواد معدنی و ویتامین ها است. منبع عالی آهن، مس، روی، سلنیوم،منگنز و مملو از ویتامین های مختلف B، اسید فولیک، کولین، فیبر غذایی و ویتامین D
خواص قارچ شیتاکه بسیار متعدد است. برای آشنایی بیشتر با فواید این قارچ، تا پایان همراه ما باشید.
این قارچ توانایی تقویت سیستم ایمنی بدن ما را دارند. همچنین با داشتن ویتامین ها، مواد معدنی و آنزیم های مفید برای بدن، با برخی بیماری ها مبارزه می کند.
بر اساس مطالعه ای که در سال ۲۰۱۵ در مجله کالج تغذیه آمریکا منتشر شد، ۵۲ مرد و زن سالم بین ۲۱ تا ۴۱ سال مورد ارزیابی قرار گرفتند تا ببینند که آیا می توانند سیستم ایمنی خود را با مصرف قارچ شیتاکه بهبود بخشند یا خیر.
در این مطالعه شرکتکنندگان به مدت یک ماه بین ۵ تا ۱۰ گرم در روز از این قارچ مصرف کردند. نتایج این آزمایش نشان داد افرادی که شیتاکه مصرف می کردند عملکرد سلولی بهتری داشتند.
مجموعهای از ترکیبات کمیاب و ارزشمند موجود در شیتاکه نه تنها با ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) مبارزه میکند، بلکه سیستم دفاعی بدن را تقویت کرده و آن را به مبارزه با عفونت تشویق میکند. شیتاکه ویروس و علائم ظاهری بیماری (زگیل تناسلی) را از بین می برد و همراه با آن از پیشرفت بیشتر آن و خطر ابتلا به سرطان جلوگیری می کند.
بر اساس یک مطالعه که در سال ۲۰۱۱ در لندن و توسط موسسه دندانپزشکی Eastman انجام شد، اثرات ضد میکروبی شیتاکه در ژنژیویت بیماریهای دهانی را که شامل التهاب لثهها به دلیل تجمع یک بیوفیلم میکروبی است، مورد بررسی قرار گرفت.
بر اساس نتایج مطالعه، عصاره این قارچ تعداد ارگانیسمهای بیماریزا را بدون تأثیر بر سایر بخشهای سلامت دهان کاهش داد.
مطالعاتی وجود دارد که نشان می دهد قارچ شیتاکه با سلول های سرطانی موجود در بدن مبارزه می کند. علاوه بر این، متخصصان بر این عقیده اند که این قارچ به درمان آسیب کروموزوم ناشی از شیمی درمانی یا سایر درمان های سرطان کمک می کند. بنابراین، شیتاکه یک درمان طبیعی بالقوه برای سرطان خواهد بود.
در میان ترکیبات موجود در قارچ شیتاکه، استرول عنصری است که در تولید کلسترول بد در کبد اختلال ایجاد می کند. این قارچ همچنین حاوی مواد مغذی گیاهی است که فشار خون سالم را حفظ کرده،گردش خون را بهبود میبخشد و کلسترول HDL را کاهش می دهد.
آنتی اکسیدان ها به مبارزه بدن با رادیکال های آزاد کمک می کنند. رادیکال های آزاد می توانند سلول ها را جهش داده و باعث سرطان شوند. متخصصان خاطرنشان می کنند که قارچ شیتاکه حاوی یک آنتی اکسیدان قوی به نام L-ergothioneine است.
به گفته وب سایت Health Eating Sfgate، این قارچ ویتامین B را فراهم می کند که متابولیسم ما را افزایش می دهد و به بدن کمک می کند غذا را به انرژی تبدیل کند. این ویتامین ها همچنین تولید گلبول های قرمز را افزایش داده و از کم خونی جلوگیری می کند.
شیتاکه همچنین یک درمان خوب برای مبارزه با ترومبوز است. ترومبوز یک وضعیت پزشکی که در آن لختههای خون تشکیل میشود و رگها را مسدود می کند. این شرایط عمدتاً روی پاها تأثیر می گذارد و با درد شدید همراه است.
استفاده از شیتاکه می تواند به تسکین این درد کمک کند. زمانی که شیتاکه به طور منظم استفاده شود، حتی می تواند با شروع ترومبوز مقابله کند. وجود لنتیونین در مقادیر مهم در این قارچ به بدن کمک می کند تا کنترل تجمع پلاکت ها را حفظ کند.
مطالعه ای که توسط Style Craze ذکر شده است، ادعا می کند که مصرف منظم این قارچ ها می تواند احتمال ایجاد پوسیدگی دندان را کاهش دهد. اگرچه این تحقیق بر روی حیوانات انجام شده، اما در شرایط آزمایشگاهی، این امیدواری را به وجود میآورد که در آینده بتوانند مطالعات جدیدی را انجام دهند که این شرایط را تأیید میکند.
طبق تحقیقات، استفاده از شیتاکه، پتانسیل بهبود پوست را دارد. به طوری که آن را صاف و جوانتر میکند. از آنجایی که قارچ حاوی اسید کوجیک است، به شفاف شدن رنگ پوست، به از بین بردن لکه های پیری و جای زخم کمک می کند. بنابراین پیری را به تاخیر می اندازد، پوست را جوان و درخشان نگه می دارد.
شیتاکه همچنین توانایی مبارزه با التهاب هایی را که روی پوست تأثیر می گذارند را دارد. حتی می تواند شرایط مختلف ضد التهابی از جمله روزاسه، اگزما و آکنه را تسکین دهد.
این عملکرد به دلیل وجود ویتامین D و سلنیوم به همراه آنتی اکسیدان هایی است که از پوست در برابر آسیب های ناشی از شرایط محیطی محافظت می کند.
کمبود آهن در بدن به خصوص در زنان می تواند باعث خستگی شدید و کم خونی شود. قارچ شیتاکه منبع خوبی از آهن و مواد معدنی است و با کمبود آهن در بدن مبارزه می کند.
همان طور که گفتیم این قارچ کم کالری و منبعی سرشار از فیبر است. به همین دلیل برای کسانی که می خواهند لاغرشوند غذای مناسبی است. علاوه بر این، به شما این امکان را می دهد که برای مدت طولانی احساس سیری کنید و همچنین از یبوست دور شوید زیرا متابولیسم را تحریک می کند که به از بین بردن کلسترول بد در مدفوع کمک می کند.
قارچ شیتاکه به تعادل طبیعی هورمونها و بهبود تمرکز ذهنی و حفظ تمرکز در طول روز کمک میکند و عملکرد شناختی مغز را بهبود میبخشد.
برای تهیه این محصول و یا کسب اطلاعات بیشتر می توانید به وبسایت گانودرم به نشانی www.Ganoderm.irمراجعه فرمایید.