سیر یکی از درمان های طبیعی محبوب برای طیف گسترده ای از بیماری ها، از جمله عفونت های ویروسی است.
در یک مطالعه با حضور ۲۳ بزرگسال مبتلا به زگیل ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، دو بار در روز استفاده از عصاره سیر روی نواحی تحت تاثیر قرار گرفته به از بین بردن زگیل ها پس یک تا دو هفته کمک کرد.
افزون بر این، مطالعات آزمایشگاهی در گذشته نشان داده اند که سیر ممکن است فعالیت ضد ویروسی در برابر آنفلوآنزای A و B، اچآیوی، ویروس هرپس سیمپلکس نوع-۱، سینه پهلوی ویروسی، و راینوویروس که موجب سرماخوردگی می شود، داشته باشد. با این وجود، به پژوهش های بیشتری در این زمینه نیاز است.
سر فصل های مطلب
Toggleگفته میشود سیر بهعنوان یک مکمل در بالا بردن عملکرد دستگاه ایمنی مؤثر است.
یک پژوهش بزرگ ۱۲ هفتهای نشان داد مصرف روزانهی سیر بهعنوان مکمل غذایی، تعداد گزارشهای سرماخوردگی کسانی را که سیر مصرف کرده بودند، در مقایسه با گروه کنترل پژوهش، ۶۳ درصد کاهش داد. همچنین مدت مشاهدهی علائم سرماخوردگی بهطور متوسط در گروه کنترل پژوهش ۵ روز بود، اما در گروه مصرفکنندگان سیر به ۱.۵ روز رسید و کاهشی ۷۰ درصدی داشت.
پژوهش دیگری نشان دادهاست دوز بالای عصارهی سیر (۲.۵۶ گرم در روز) میتواند تعداد روزهای ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا را ۶۱ درصد کاهش دهد.
بهطور خلاصه: سیر بهعنوان یک مکمل غذایی به پیشگیری و کاهش وخامت آنفلوانزا و بهبود سرماخوردگی کمک میکند.
اساسا اثبات خواص سیر روی طول عمر انسانها امکانپذیر نیست، اما با توجه به اثرات مفید آن روی عوامل خطرزای مهم مانند فشار خون، منطقی است که سیر کمکتان میکند طول عمر بیشتری داشته باشید. همچنین این واقعیت که سیر میتواند با بیماریهای عفونی مبارزه کند، یکی دیگر از خواص سیر است. این بیماریها علتهای شایع مرگ هستند؛ بهویژه در افراد مسن یا آدمهایی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند.
بهطور خلاصه: سیر اثرات مفید شناختهشدهای روی علتهای شایع بیماریهای مزمن دارد، بنابراین کاملا منطقی است که در داشتن عمر طولانی کمکتان میکند.
سیر یکی از «ابتداییترین مادهها» برای ارتقای عملکرد بوده است. این گیاه از دیرباز در فرهنگهای باستانی برای کاهش خستگی مفرط و بهبود توان کار کارگران استفاده میشده است. از همه مهمتر، در یونان باستان بین ورزشکاران المپیک توزیع میشده است. پژوهشی روی جوندگان نشان داده است، سیر به عملکرد ورزشی کمک میکند، اما تعداد پژوهشهای انسانی انجامشده در این زمینه خیلی کم است.
در یکی از پژوهشها، میزان ضربان قلب افرادی که بیماری قلبی داشتند و بهمدت ۶ هفته روغن سیر مصرف کرده بودند، ۱۲ درصد کاهش داشت و توان ورزششان بهبود یافت. بااینحال، در پژوهشی که روی ۹ دوچرخهسوار رقیب انجام شد، هیچ شواهدی از فواید سیر روی عملکرد مشاهده نشد. پژوهشهای دیگر حاکی از آن است که خستگی مفرط ناشی از ورزش، ممکن است با مصرف سیر کاهش بیابد.
بهطور خلاصه: سیر میتواند عملکرد فیزیکی را در حیوانات آزمایشگاهی و افراد دارای بیماری قلبی، بهبود بخشد ولی تأثیر آن در افراد سالم هنوز قطعی نیست.
مشاهده شده است ترکیبات گوگردی موجود در سیر در دُزهای بالا اندامها را از آسیب فلزات سنگین سمی حفظ میکند و در سم زدایی بدن از فلزات سنگین مؤثر است. یک پژوهش ۴ هفتهای در کارکنان یک کارخانهی باتری ماشین (کسانی که بیشازحد در معرض سرب قرار داشتند) نشان داده است، سیر میزان سرب را در خون، ۱۹ درصد کاهش میدهد. همچنین بسیاری از نشانههای بالینی مسمومیت از جمله سردرد و فشار خون را کاهش میدهد.
تأثیر ۳ بار مصرف سیر در روز روی کاهش این نشانهها، حتی از داروی دیپنیسیلامین هم بیشتر است.
بهطور خلاصه: در یک پژوهش مشاهده شده است، سیر بهطور چشمگیر سمیت سرب و نشانههای مرتبط با آن را کاهش میدهد.
دیآلیل دیسولفید در مبارزه با «کامپیلوباکتر» ۱۰۰ برابر مؤثرتر از ۲ آنتی بیوتیک معروف است. کمپیلوباکترها باکتریهایی هستند که بهوفور در محیط و غذایمان یافت میشوند و سیر میتواند در برابر آنها، از ما محافظت بکند.
مطالعات آزمایشگاهی و مواردی با حضور سوژه های حیوانی نشان داده اند که سیر واکنش سیستم ایمنی را با تحریک سلول های ایمنی محافظ که ممکن است در برابر عفونت های ویروسی وارد عمل شوند، بهبود می بخشد.
سیر گیاهی از تیرهی آلیوم (پیاز) بوده و ارتباط نزدیکی با پیاز، موسیر، و ترهفرنگی دارد. این گیاه در بسیاری از نقاط جهان رشد میکند و بهخاطر بوی قوی و طعم خوشمزهاش، یک چاشنی محبوب در آشپزی است. بااینحال، در طول تاریخ باستان کاربرد اصلی سیر بهخاطر خواص سلامتی و دارویی آن بوده است. اسناد این موضوع بهخوبی در تمام تمدنهای مهم از جمله مصریها، بابلیها، یونانیها، رومیها و چینیها ثبت شده است.
به طور خلاصه اما مفید می توان گفت که سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین های B2، B1 و B3 است.
سیر در کاهش کلسترول کل و کلسترول الدیال (کلسترول بد) و پایین آوردن خطر بیماریهای قلبی مؤثر است. برای کسانی که کلسترول بالا دارند، ظاهرا سیر بهعنوان یک مکمل غذایی، کلسترول کل و یا الدیال را حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش میدهد.
اگر بهطور خاص الدیال (کلسترول بد) و اچدیال (کلسترول خوب) را بررسی کنیم، ظاهرا سیر، الدیال را کاهش میدهد اما تأثیر اثباتشدهای روی اچدیال ندارد.
بهنظر نمیرسد سیر سطح تریگلیسرید را، که عاملی خطرناک برای بیماری قلبی است، کاهش دهد.
بهطور خلاصه: بهنظر میرسد سیر بهعنوان یک مکمل کلسترول کل و الدیال را کاهش میدهد؛ خصوصا در کسانی که کلسترول بالا دارند. ظاهرا سیر روی کلسترول اچدیال و تریگلیسرید اثر ندارد.
عفونت های تنفسی را درمان می کند.
برای تسکین دندان درد، سیر خام را روزی چند بار روی لثه و دندان بمالید.
سیر له شده را روی زگیل قرار دهید تا از بین برود.
برای درمان سینوزیت، چند حبه سیر له شده را در کره تفت دهید و با نان میل کنید.
یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع می شود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.
روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه می شود.
مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی های خفیف شود.