قهوه سبز خواص بسیار فراوانی دارد و تفاوت آن باقهوه معمولی حرارت ندیدن آن است .میزان کافئین و بخصوص پولیفنول ها، اسید کلروژنیک،بیشتر از قهوه معمولی بوده است.قهوه سبز خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی زیادی را نسبت به قهوه معمولی را دارا می باشد.
سر فصل های مطلب
Toggleقهوه سبز خواص بیشماری دارد که بر روی سلامتی و لاغری تاثیر زیادی دارد همچنین برای پیشگیری از آلزایمر، کاهش وزن، افزایش انرژی و …مفید است و در رابطه باهرکدام ازاین موارد درادامه بیشتر آشنا خواهید شد.
عامل اصلی ابتلا به زوال عقل یا آلزایمر پلاک آمیلوتید است که پلیفتول های موجود در قهوه سبز مانع تشکیل این پلاک ها می شود. از طرفی کافئین موجود در قهوه از بروز آلزایمر جلوگیری می کند. مصرف روزانه دو فنجان قهوه سبز در روز خطر ابتلا به آلزایمر را تا ۶۵ درصد کاهش می دهد.
پلیفنولهای موجود در قهوه سبز مانع تشکیل پلاک «آمیلوتید» میشود که عامل اصلی ابتلا به بیماری آلزایمر یا همان زوال عقل است. از سوی دیگر کافئین موجود در قهوه احتمال ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد. اگر در طول روز ۲ فنجان قهوه سبز یا قهوه معمولی مصرف کنید ۶۵ درصد کمتر از کسانی که اصلا قهوه میل نمیکنند خطر ابتلا به آلزایمر شما را تهدید میکند.
قهوه سبز حاوی اسیدکلروژنیک و پولیقتول است. و به خاطر خواص آنتی اکسیدانی که دارد به کاهش وزن وکاهش فشار خون کمک می کند. یکی از خواص قهوه سبز کاهش اشتهادودر نتیجه کاهش وزن و لاغری است و به علت افزایش متابولیسم بدن چربی سوزی را افزایش می دهد.
لاغری با خواص قهوه سبز و دارچین
نوشیدن قهوه سیاه بدون شیر و شکر در صبح نه تنها به شما در بیدار شدن کمک می کند. در عوض ، مصرف یک فنجان قهوه سیاه به ۵ درصد سوخت و ساز بدن کمک می کند. طبق مطالعه ای که در مجله آمریکایی تغذیه منتشر شده است ، مصرف ۵ فنجان قهوه در روز ، دیگر ، به تقویت انرژی و تقویت سوخت و ساز بدن در زنان کمک می کند.
طبق تحقیقاتی که برروی موش های آزمایشگاهی انجام شده است اسیدکلروژنیک موجود درقهوه از کبد در برابر مضرات رژیم های غذایی نامناسب محافظت می کند. و هم چنین به علت دارا بودن کافستول و کاوئول موجود در قهوه سبز باعث تحریک آنزیم های سم زدایی کبد و درنتیجه محافظت از آن می شوند.
تاثیر عملکرد خواص درمانی قهوه سبز در احتمال پیشگیری از چرب شدن کبد در انسان هنوز ثابت نشده است. اما طبق تحقیقاتی که روی موشهای آزمایشگاهی انجام شده است اسید کلروژنیک موجود در قهوه از کبد در برابر مضرات رژیمهای غذایی نامناسب محافظت میکند. علاوه بر این کافستول و کاوئول موجود در این قهوه باعث تحریک آنزیمهای سمزدای کبد و محافظت از آن میشوند. از سوی دیگر خواص قهوه سبز به صورت دم کرده برای شفافیت و سلامت پوست هم بینظیر است.
وجود آنتی اکسیدان بسیار در قهوه کاهش فشار خون نیز کمک بسیاری می کند.تاثیر قهوه در کنترل قندخون به خاطر پولیفتول ها و اسیدکلروژنیک موجود در آن است. این ترکیبات برروی هورمون های ترشح شده از لوله گوارش تاثیر می گذارد و باعث کاهش کاهش قندخون می شود.نوشیدن روزانه دو فنجان و قهوه ور رعایت یک رژیم غذایی مناسب می تواند به کاهش فشارخون و قند خون کمک می کند.
فشارخون بالا بیماری های کشنده ازجمله نارسایی قلب،سکته،نارسایی مزمن کلیه را به همراه دارد امروزه محققان ماده بسیار فعال و قوی که مانند آسپرین عمل می کند را در قهوه سبز کشف کرده اند که با جلوگیری از خوشه ای شدن پلاکت ها بر روی رنگ های خونی نیز تاثیر مثبت می گذارد. جریان خون نیز افزایش می یابد.
به دلیل کافئین بسیار در دانه قهوه سبز می توان آنرا یک انرژی دهنده عالی به حساب آورد.استفاده از قهوه سبز باعث از بین رفتن سرگیجه و خستگی مفرط شود در نتیجه به افزایش انرژی نیز کمک می کند.
همانگونه که کافئین موجود در قهوه خستگی را از بین می برد و باعث بالا رفتن سطح هوشیاری می شود.یکی از خواص دیگر خواص قهوه سبز نیز همین است که دو تا چهار برابر کافئین موجود در آن تاثیری زیادی بر روی بدن می گذارد. و باعث افزایش تمرکز می شود.
برخی تصور میکنند که خوردن قهوه سبز، صبحها بهصورت ناشتا تاثیر بیشتری بر کاهش وزن دارد و اشتهای افراد چاق را کم میکند. شروع یک روز با نوشیدن قهوه سبز، درست مثل قهوه معمولی شما را سرحال میکند و بر اشتهای شما اثر دارد، اما ممکن است باعث تداخل در سیستم گوارشی شما شود.
نوشیدن قهوه سبز ناشتا باعث افزایش اسید معده میشود و برای افرادی که رفلاکس معده دارند، مناسب نیست. خاصیت ادرارآوری قهوه هم بدن شما را با کمآبی مواجه میکند، به همین دلیل توصیه میشود با معده خالی، قهوه ننوشید و زمان مصرف قهوه سبز را به بعد از خوردن غذا موکول کنید.