گندم سیاه یک نوع خوراکی محسوب می شود و حاوی کربوهیدرات است و در ایران با چند نام شناخته می شود که از جمله این نام ها می توان به گندم راش، گندم دیلاور و گندم گاوی اشاره کرد. مهم ترین خواص گندم سیاه کاهش دیابت می باشد و در لاغری موثر است.
سر فصل های مطلب
Toggleگندم سیاه در درمان افسردگی زنان باردار نقش مهمی دارد و در بهبود لوله عصبی جنین کمک می کند مصرف آن برای تامین و رشد عضلانی بدن مفید است.
کودکان بالای هشت ماه می توانند از غذاهای جامد استفاده کنند پس، به راحتی می توانید گندم سیاه را در وعده های غذایی کودکان خود بگنجانید.
گندم سیاه به دلیل نداشتن گلوتن، برای کودکانی که دچار مشکل عدم تحمل گلوتن یا بیماری سلیاک هستند بسیار مفید است. هم چنین برای کودکانی که به پروتئین گندم سفید آلرژی دارند، مناسب است.
گندم سیاه هم چنین از کودکانی که ازآسم رنج می برند، محافظت می کند. دلیل به وجود آمدن آسم در بعضی از کودکان این است که، آن ها دچار کمبود بعضی از مواد مغذی ضد التهاب مثل منیزیم و ویتامین E هستند که این مواد به میزان فراوان در گندم سیاه وجود دارند.
مصرف روزانه گندم سیاه در دوران بارداری، از ابتلا به واریس جلوگیری می کند. رگ های واریسی می توانند باعث ایجاد نگرانی هایی در دوران بارداری شوند.
گندم سیاه ایجاد حساسیت نمی کند به همین دلیل می توانید به راحتی آن را در وعده های غذایی خود در دوران بارداری بگنجانید و هیچ خطری برای جنین و مادر به دنبال ندارد. دلیل دیگر استفاده از گندم سیاه در دوران بارداری خاصیت ضد آسم این ماده غذایی است. منیزیم و ویتامین E موجود در گندم سیاه، به اندازه کافی برای جلوگیری از مبتلا شدن به آسم در زنان در دوران بارداری و حتی پس از آن، کمک می کنند.
بیشتر است بدانید که مصرف مرتب گندم سیاه برای افزایش رشد مو تاثیر مفیدی دارد و می توان گفت از خانواده ویتامین B6 بی شمار می آیند.
اگر شما دچار بیماری دیابت هستید می توانید با مصرف گندم سیاه استفاده کنید در غذاهایی که تهیه می کنید از آن استفاده کنید که می تواند در جریان خون انرژی پایدار تری داشته باشد.
گندم سیاه از کربوهیدرات های پیچیده ای ترکیب شده است و همین ترکیبات باعث می شود
اگه شما احساس سیری داشته باشید و این گندم دارای کالری خیلی پایین تر و پروتئین زیاد است و برای کاهش وزن مفید است.
در گندم حدود خیلی زیادی فیبر است و همین کمک می کند تا ما احساس سیری داشته باشیم و می تواند از استرس اکسیداتیو در دستگاه گوارش دربرابر سرطان و اندام های گوارشی و عفونت ها جلوگیری کند و همچنین در دانشگاه بوچون در کره این خواص گندم سیاه را در مطالعات حیوانی آزمایش کردند و فهمیدن که آنتی اکسیدانی این دانه بیشتر روی کبد و رکتوم حیوانات و روده بزرگت اثیر می گذارد.
یکی از خواص گندم سیاه در مقایسه با گندم یا جو این است که میزان بیشتری آنتی اکسیدان دارد. این ماده حاوی اسیدفنولیک و همچنین فلاوونوئیدها است که اثرات ضدالتهابی دارند و سلامت قلب و عروق را تقویت می کنند. این ترکیبات همچنین از ابتلا به برخی سرطان ها جلوگیری می کنند.
شاخص گلیسمی گندم سیاه بین ۳۰ تا ۳۵ است که پایین تر از گندم و غلات دیگر می باشد. افرادی که خود را در معرض دیابت می بینند می توانند از این ماده غذایی برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری استفاده کنند.
گندم سیاه منبع مهم مس، فسفر، زینک (روی)، کلسیم و همچنین ویتامین های گروه B و غیره است. گفتنی است که ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گندم سیاه بیشتر از گندم معمولی است. گندم سیاه باعث تحریک رشد باکتری های خوب روده ها شده و به هضم غذا کمک می کند.
اگرچه گندم سیاه جزو غلات نیست اما اغلب آن را با گندم مقایسه می کنند. گندم سیاه در مقایسه با گندم، پروتئین بیشتری دارد. با توجه به محل کشت این ماده غذایی میزان پروتئین گندم سیاه به ۱۵ درصد وزن آن (گندم سیاه خشک) می رسد. این ماده غذایی تمام اسیدآمینه ها را دارا می باشد. به همین دلیل برای گیاهخوارها یک ماده غذایی مفید است و از بروز کمبود پروتئین جلوگیری می کند.
گندم سیاه یک ماده غذایی بسیار مفیدی است .و می توان از انواع غذاها غلات صبحانه استفاده کرد و از مواد مغذی عالی بالا است و همچنین یک افزودنی عالی به رژیم افرادی که به دیابت دچار هستند وزنشان را کنترل کنند.