.
.
.
.
……………………..
غذاهای مفید برای کبد:
انجیر، پسته، فندق، بادام درختی، سیب، به، زردک (هویج ایرانی)، انار، مویز، نخود، آب زرشک (با عسل یا نمک)، دارچین، زعفران، سکنجبین.
موارد مضر برای کبد:
– غذا خوردن قبل از این که غذای قبلی از معده خارج شده باشد (ریزه خواری و با فاصله های کم غذا خوردن)
– رعایت نکردن ترتیب غذاها (مثلاً درهم خوری، خوردن غذاهای لطیف و سریع الهضم مانند سالاد یا میوه ها بعد از غذای غلیظ مانند برنج و گوشت، خوردن غذاهایی که هضم آن ها متفاوت است در یک وعده مانند لبنیات با گوشت ها و چند مدل غذا در یک وعده)
.
.
.
……………………..
– افراط در مصرف غذاهای با طبع سرد (خیلی از غذاهای امروزی طبع سرد دارند)
– افراط در مصرف غذاهای با طبع گرم (مثل استفاده از ادویه فراوان در غذاها)
– نوشیدن آب خیلی سرد بخصوص در زمان ناشتایی، زمان افطار، بعد از حمّام، بعد از نزدیکی و بعد از ورزش و فعالیت بدنی که بدن گرم شده است. (این کار باعث جذب سریع آب به اعضای رئیسه از جمله کبد و سردی آن شده و زمینه ساز بروز بیماریهایی مثل کبد چرب و سیروز کبدی می شود.) [درصورت ضرورت مصرف آب، باید خیلی سرد نباشد و یک مرتبه سر کشیده نشود و جرعه جرعه میل شود و یا قبل از آن غذایی اندک خورده شود که آب سریعاً جذب بدن نشود.[
– نوشیدن آب میان خواب
– نوشیدن آب و مایعات گازدار مانند دوغ، نوشابه و دلستر بعد از غذا
– مصرف مشروبات الکلی
– تشنگی طولانی کشیدن
– حرکات شدید بعد از غذا و نیز با معده خالی
– خوردن مواد بسیار شیرین و خوردن شیرینی ها در حد سیری کامل
.
.
……………………..
– خوردن زیاد غذاهای غلیظ مانند گوشت گاو و گوساله، سوسیس و کالباس، پیتزا، کله پاچه، ماکارانی، لازانیا، سالاد الویه، گوشت های مانده و فریزری، کباب، برنج زیاد، ته دیگ، نان فطیر و خمیر و خوب پخته نشده، قارچ، کلم خام، نیمرو، تخم مرغ آب پز، سیب زمینی سرخکرده و آب پز، بامیه، سس مایونز، غذاهایی که با آرد و رشته درست شده اند مانند حلوا و آش رشته. [مخصوصاً در افرادی که فعالیت بدنی زیاد و هضم خوبی ندارند.