مصرف میوه آناناس فواید و خواص فوق العاده ای را به همراه دارد، از خواص آناناس می توان به درمان برخی از بیماری ها ، بهبود و زیبایی پوست و مو اشاره کرد.
سر فصل های مطلب
Toggleآناناس یک میوه گرمسیری بسار خوشمزه می باشد که درسراسرجهان موجود است.علاوه براینکه بخاطر طعم دلچسب و شیرینش محبوب می باشد یلکه برای درمان مشکلات هاضمه و التهابی استفاده می شود.
مصرف مواد غذایی گیاهی مانند آناناس، کاهش خطر ابتلا به چاقی، مرگ و میر عمومی، دیابت و بیماری های قلبی را به همراه دارد.آناناس پوست و مو را تقویت می کند وباعث افزایش انرژی میشود وکمک شایانی در لاغری و کاهش وزن دارد.
ازدیگر مزایای آناناس میتوان به این موارد اشاره کرد:
در آناناس ماده ای به نام بروملین وجود دارد که از بدن در برابر سلول ۸های سرطانی محافظت می کند.آناناس سرشار از ویتامین c می باشد و یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود.محققان در بررسی های خود به این نتیجه رسیدند که مصرف بتاکاروتن میتواند رشد سرطان روئه بزرگ را تا حد زیادی کاهش دهد.هخمچنین بتاکاروتن خاصیت محافظتی در برابر سرطان پروستات دارد.
به دلیل ویتامینهای C و A موجود در آناناس، مصرف این میوه میتواند باعث بهبود بینایی شود. ویتامین A خطر کاهش قدرت دید به دلیل کهولت سن را کاهش میدهد. توصیه میشود افراد کهنسالی که در معرض خطر کاهش قدرت بینایی قرار دارند به صورت مستمر از آب آناناس در رژیم غذایی خود بهره ببرند.
استفاده از رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان در باوری نقش بسزایی دارد.آنتی اکسیدان های موجود در در آناناس مانند ویتامین c بتاکاروتن و مواد معدنی مانند مس دارای خواصی هستند که روی باروری مردان و زنان تاثیر می گذارد. همچننین بروملین موجود در آناناس قاعدگی را تحریک می کند. به همین علت زنان باردار در سه ماهه اول نباید از این میوه را مصرف کنند تا از احتمال سقط جنین جلوگیری شود. مصرف مقدارکمی از یبوست و دیابت بارداری پیشگیری می کند. آناناس سیستم ایمنی زن باردار را تقویت می کند و فشارخون بالا را کاهش میدهد. آهن موجود در آناناس برای درمان کم خونی و رشد جنین ضروری است.
آناناس شامل مقادیر فراوانی ویتامین و مواد معدنی است که شما را در دوران بارداری سالم نگه می دارد. چربی های اشباع شده و فیبر رژیمی بالایی دارد و در نتیجه ارزش غذایی بالایی دارد.
همانند زعفران, آناناس به عنوان ” غذای گرم ” و ناامن در دوران بارداری شناخته می شود که برخی افراد تصور نادرستی دارند که باعث زایمان طبیعی می شود با این حال, هیچ مدرک علمی برای حمایت از این ادعا وجود ندارد.
سه ماهه اول: بهتر است در سه ماهه اول اصلا خورده نشود.
سه ماهه دوم: می توان در رژیم غذایی با مقادیر اندک گنجانده شود.
در سه ماهه سوم، حدود ۲۵۰ گرم آناناس در یک روز می تواند مصرف شود. با این حال، از آنجایی که آناناس زیادی می تواند موجب انقباضات رحمی شود، مقدار مصرفش باید با دقت تنظیم شود.
همچنین می توانید با پزشک خود در مورد مقداری که می توانید براساس وزن و قد خود بخورید، مشورت کنید.
شما می توانید در یک هفته حدود دو یا سه بار بخورید.
سه ماهه سوم: می توانید برش های کوچکی از میوه را هر روز بخورید. بازهم باید اندازه اش را کنترل کنید وگرنه ممکن است احتمال انقباضات رحمی را افزایش دهید.
خطر ابتلا به آسم در افرادی که میزان بالایی ازمواد مغذی مانند آناناس را مصرف می کنند کمتر است.بروملائین می تواند باعث کاهش آسم شود.آناناس به دفع مسمومیت ازمواد مضر و کاهش سطح تورم ناشی از استرس،آلودگی و تغذیه کمک می کند.
آناناس سرشار از پتاسیم است.خوردن آناناس به کنترل ذفشارخون کمک زیادی می کند. در افرادی که آناناس این میوه خوش طعم را هر روز استفاده می کنند خطر بالارفتن فشارخون تا ۲۰ درصد کاهش می یابد.
پتاسیم و فیبر و ویتامین c به تقویت سلامت قلب کمک می کند.در مطالعات اثبات شده افرادی که دپتاسیم بیشتری در روز مصرف می کنند خطرمرگ ناشی از بیماری های قلبی تا ۴۹ درصد کاهش می یابد.پژوهشگران میزان مصرف پتاسیم بالا را به کاهش خطر سکته مغزی، حفظ تراکم استخوانی و کاهش تشکیل سنگ کلیه مرتبط می دانند.آنتی اکسیدان های موجود در آناناس به پایین آمدن سطح کلسترول کمک میکند.بروملین موجود در آناناس قادر است پروتئین را حل کرده و جریان خون را روان سازد.درنتیجه فعالیت قلب کنترل می شود.رگ های خونی باز میشود و از تشکیل لخته های خونی جلوگیری می شود.
آناناس سنتزکلاژن را بدن تقویت می کند. هرچه سنتزکلاژن بیشتر باشد پوست محکم تر و انعطاف پذیرتر خواهد بود.ه علاوه، ارزش غذایی آن که به دلیل حضور اسید آمینه و ویتامین C است تضمین میکند که سلولها و بافتهای آسیبدیده به سرعت بهبودی پیدا میکنند.آناناس تاثیر بسیار زیادی در درمان آکنه دو دیگر مشکلات پوستی دارد.اگر به دنبال راه حلی برای از بین بردن آکنه می گردید آناناس را فراموش نکنید
تحقیقات نشان می دهد که فیبر موجود در آناناس برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ باعث می شود که سطح گلوکز خون پایین تری داشته باشند و افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ هم سطح قند خون پایین تری دارند و حساسیت کمتری به انسولین نشان می دهند.
با یک رژیم غذایی مناسب می توان به سلامت موهای خود کمک کرد. مصرف آناناس از ریزش موها جلوگیری می کند.ویتامین c موجود در آناناس در این امر نقش بسیار زیادی دارد.این ویتامین انتی اکسیدان قدرتمندی محسوب می شود و از رادیکال های آزاد محافظت می کند.نزیمهای موجود در این میوهی زرد و طلایی فولیکولهای مو را با فراهم کردن مواد مغذی حیاتی تقویت میکند. این امر، به نوبهی خود، باعث افزایش انعطافپذیری و ضخامت مو میشود.
آناناس حاوی مواد معدنی مورد نیاز از جمله منگنز است که برای تقویت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان در زنان یائسه مفید می باشد.
این میوه سرشار از مواد معدنی است که برای داشتن بدنی سالم و قوی ضروری است.آنزیم بر.ملین که به وفور در آناناس دیده می شود ضدالتهاب محسوب می شود و از التهابات بدن می کاهد.و از آسیب دیدگی مفاصل پیشگیری می کند.
آناناس دارای ویتامین خانواده B است که میتواند باعث افزایش عملکرد شناختی و بهبود سلامت مغزی شود. آمینو اسید تریپتوفان موجود در آناناس باعث تحریک ترشح سروتونین در مغز میشود. سروتونین نقش مهمی در کارکردها شامل تنظیم در حالات روحی، اشتها و خواب میشود و بر حافظه و یادگیری تاثیر دارد.
آناناس میوه ای کم کالری با چربی کم می باشد که می تواند اشتها را کاهش داده و انرژی روزانه را تامین کند و به این ترتیب به کاهش وزن و لاغری کمک می کند، آناناس میوه ای پر آب است که می تواند برای کاهش وزن مفید باشد.علاوه بر این آناناس به درمان سلولیت نیز کمک میکند.