تقویت مغز، آرامش اعصاب، حفظ سلامت قلب و کمک به بهبود برخی بیماری های دیگر از خواص دمنوش به می باشد. این دمنوش معمولا در فصل پاییز و زمستان مورد استفاده قرار می گیرد. از دانه های میوه به در سرماخوردگی و گلو درد استفاده می کنند. به میوه ای زرد رنگ است و مربای به در بین ما مورد استفاده است و در طب سنتی ایران با نام (سفر جل) شناخته شده است .
میوه به، خام و دیر هضم بوده و ملیم قوی برای معده می باشد که موجب یبوست می گردد اما دمنوش به و به پخته این عوارض را ندارد. مصرف خوراکی و هم بوئیدن میوه آن، موجب ایجاد حس نشاط و تقویت قلب و مغز می شود. بوئیدن آن رفع استفراغ و حالت تهوع می گردد و خوردن آن باعث تقویت معده و دهانه ورودی شده و از بد بویی دهان جلوگیری می کند.
میوه به شیرین، برای درمان سرفه های گرم و خشک موثر است. دمنوش به، یک نوشیدنی آرام بخش برای اعصاب است. از خواص دمنوش به می توان به؛ خوش بو، خوش رنگ، مقوی قلب، معده بسیار گوارا و اعصاب است.
سر فصل های مطلب
Toggleیکی دیگر از خواص دمنوش به کمک به کاهش وزن است. ترکیبات آنتی اکسیدانی این میوه سبب افزایش متابولیسم انرژی شده و مقدار زیادی فیبر و کالری کم می باشد و عملکرد دستگاه گوارش را تقویت می کند و همچنین این میوه برای افرادی است که به دنبال کاهش وزن و لاغر شدن هستند.
پزشکان فواید مختلفی را برای مصرف این میوه در دوران بارداری ذکر کرده اند از جمله :
مصرف میوه به در بارداری باعث زیبا شدن جنین و فرزند می شود پس اگر فرزند زیبا رو می خواهید در طول دوران بارداری مصرف میوه به را فراموش نکنید.بنا بر فرمایشات پیامبر اکرم (ص) و امام زمان ( عج ) مصرف به در دوران بارداری باعث زیبایی ، سلامتی وشفافیت و روشنی پوست کودکشان می شود.
اهم فواید و اثرات مثبتی را که میوه به در طول دوران بارداری و حاملگی بر مادران باردار و بر جنین آن ها دارد در این جا شرح می دهیم:
نقش میوه به در جلوگیری از سقط جنین: میوه به قابض است و نیز باعث تقویت سلول های جداره رحم شده و از این دو نظر در جلوگیری از سقط جنین در دوران بارداری بسیار موثر است.
تاثیر میوه به در جلوگیری و بهبود ویار خانم باردار: از آن جایی که در طول دوران بارداری خانم ها عادت ماهیانه آن ها قطع می شود و در نتیجه مواد زائدی که از طریق خون حیض از بدن زن خارج می شدند در طول بارداری خارج نشده و در بدن خانم باردار باقی می مانند، این مواد زائد بر معده خانم باردار تاثیر منفی می گذارند. میوه به با تقویت معده و دستگاه گوارشی نقش عمده ای در جلوگیری و بهبود ویار حاملگی دارد.
تاثیر میوه به بر هوش جنین در بارداری: میوه به به واسطه خاصیتی که دارد باعث باهوش شدن جنین می شود.
نقش میوه به در زیبایی جنین در بارداری: میوه به باعث زیبا شدن جنین و فرزند می شود و اگر شما طالب فرزندی زیبا هستید یکی از راه کارهای آن خوردن میوه به در طول دوران بارداری و حاملگی توسط مادر باردار می باشد.
نقش میوه به در خوشبو شدن فرزند در دوران بارداری: خوردن میوه به عرق بدن را خوشبو می نماید. خوردن به توسط خانم باردار باعث خوشبو شدن نوزاد می شود.
نقش میوه به در تقویت قلب جنین در بارداری: مطابق حدیثی از حضرت علی (علیه السلام)، خوردن میوه به برای ضعف قلب مفید است و معده را پاک کرده و ذهن را روشنی می بخشد و آدم ترسو را شجاع می کند. مطابق این حدیث ، نقش میوه به در تقویت قلب جنین و شجاع شدن فرزند کاملا مبرهن است.
نقش میوه به در آرامش مادر باردار: طبق حدیثی از حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) ، به غم و اندوه را از بین می برد ؛ پس میوه به می تواند به مادران بارداری که ممکن است دچار حالت غم و اندوه شده باشند کمک موثری در جهت زدودن غم و غصه آن ها بکند. ضمنا مادر باردار می تواند شب هنگام خوابیدن ، چند عدد میوه به را در ظرفی در بالای سر خویش بگذارد که بوی به موجب آرامش خواهد شد.
نقش میوه به در سیستم عصبی جنین: میوه به دارای ویتامین ب می باشد و از این نظر در سیستم عصبی جنین می تواند موثر باشد و نیز میوه به می تواند سبب تعادل اعصاب مادر باردار شده و موجب کاهش استرس و احیانا افسردگی او بشود.
نقش میوه به در کاهش فشار خون مادر باردار: میوه به دارای مقدار زیاد پتاسیم می باشد و تحقیقات ثابت کرده است که مواد دارای پتاسیم در کاهش فشار خون موثر هستند؛ از اینرو مصرف به در دوران بارداری می تواند در کاهش فشار خون بارداری موثر باشد.
در مصرف به توجه نمایید که اگر خوردن به برای شما دشوار است آن را به صورت کمپوت درست کرده و میل نمایید. ضمنا پرزهای روی پوست به را موقع خوردن جدا کنید. از آنجایی که میوه به قابض است در هفته های آخر بارداری از مصرف به خودداری نمایید زیرا میوه های قابض برای آخر بارداری خوب نیستند و موجب مشکل در زایمان طبیعی می شوند.
آنتی اکسیدان موجود در این میوه با رادیکال های آزاد در بدن از طریق تقسیم سلول ها در جهت صحیح، مبارزه می کند. و همچنین از سرطانی شدن آن جلوگیری می کند.
این میوه سرشار از فیبر می باشد که سبب کاهش زخم معده و اسید معده و برای هضم غذا مفید است و همچنین مهمترین خواص دمنوش به برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش شناخته شده است.
دمنوش به برای حفظ سلامتی پوست مفید می باشد. بخاطر آنتی اکسیدان های موجود در به که سبب حذف عوامل زیان آور برای پوست می شود، و نقش مهمی در بهتر شدن چین و چروک پوستی، جوان سازی و شادابی پوست، حفاظت از پوست در برابر اشعه ماورا بنفش، حذف لکه های پوستی ایفا می کند. و همان طور که گفتیم خواص دمنوش به برای زیبایی و پوست مفید و موثر است.
میوه به یکی از میوه های پیشنهادی برای خانم ها است که در سلامت پوست و مو و زیبایی موثر است، دمنوش به در طول دوران بارداری و حاملگی هم فواید زیادی دارد. بوئیدن این میوه به دلیل خاصیت آن بر روی تهوع و استفراغ بارداری موثر است. و همچنین سبب جلوگیری از سقط جنین و تقویت رحم می شود.
یکی دیگر از خواص دمنوش به بهبود تنظیم فشار خون است. پتاسیمی که در به وجود دارد یکی از مهم ترین مواد معدنی در میوه به است که فشار خون را تنظیم می کند. و از بروز بیماری های قلبی عروقی مانند گرفتگی رگ های قلبی، سکته و … را کاهش می دهد.
طبع این میوه معتدل است و همچون خواص به شیرین، در ایجاد تقویت قوای قلبی و مغزی و نشاط قوی است.
دارای مزاج سرد در درجه اول و در درجه دوم خشک است. از خواص میوه به ترش: برای استفراغ و رفع تشنگی و ادرارآور می توان اشاره کرد.
در گرما و سرما معتدل و در درجه دوم خشک است. و زیاده روی در مصرف به باعث سکسکه می شود.
میوه به علاوه بر مزه خوش طعم، دارای روی، پتاسیم، ویتامین C، آهن، مس و فیبر رژیمی و سرشار از آنتی اکسیدان های مفید میباشد. خواص دم کرده به و خواص به پخته، شبیه خواص دمنوش به می باشد، زیرا ترکیبات آنها یکسان است.
۱٫به را خوب بشویید و با رنده درشت، رنده کنید.
۲٫ وقتی به را رنده کردین روی یک وسیله گرما زا مثل شوفاز یا داخل میوه خشک کن بریزید تا با دمای ملایم خشک شوند.
۳٫ بعد از اینکه به کاملا خشک شد، آنها را داخل یک تابه داغ بریزید و تف دهید تا رنگشان به قهوه ای تغییر کند. این کار باعث می شود رنگ دمنوش شما خوش رنگ تر و تقریبا شبیه رنگ چای شود و دوم اینکه عطر بسیار زیادی نسبت به نوع تف داده نشده خواهید داشت.
۴٫ و به بعد از اینکه خنک شد می توانید آن را درون ظرف شیشه ای بریزید و در یخچال قرار دهید.
۵٫ برای دم کردن دمنوش به، یک قاشق غذا خوری از به خشک شده و به دلخواه هل یا دارچین می توانید استفاده کنید و داخل یک قوری چینی بریزید با قداری اب جوش به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید دم بکشد
۶٫ و آن را صاف کرده و یک قاشق غذاخوری زغفران آب کرده بهش اضافه کنید.
۷٫ میوه به معمولا شیرین است، نیازی به اضافه کردن نبات یا شکر نیست اما در صورت تمایل می توانید یک تکه نبات داخل دمنوش ریخته و آن را شیرین میل کنید.