طبق تحقیقات انجام شده از هر ۲۰ نفر، یک نفر دچار به بیماری دیابت میشود. اختلال در تولید انسولین در بدن را دیابت میگویند که دارای دو نوع میباشد؛ در نوع یک بدن قادر به تولید انسولین نیست و در نوع دوم انسولین در بدن تولید میشود ولی بدن قادر نیست به درستی از آن استفاده کند.
این بیماری می تواند موجب نارسایی کلیه ها، آسیب به بینایی، سکته مغزی، کاهش شنوایی، حملات قلبی، آسیب های عصبی و اختلال در گردش خون بشود.
یکی از راهکارهای مهم کنترل بیماری دیابت، داشتن رژیم غذایی سالم است. برای این منظور میوه هایی که دارای گلوکز( قند) پایینی هستند، تاثیر به سزایی در این رژیم دارند. در ادامه میخواهیم تعدادی از این میوه ها برایتان شرح دهیم، همراه ما باشید.
سر فصل های مطلب
Toggleآووکادو میوه ای بسیار مناسب برای افراد دیابتی و کسانی که دنبال میوه هایی با قند پایین هستند، میباشد. آووکادو دارای فیبر، چربی تکسیر نشده و پتاسیم است که بسیار برای بدن مفید بوده و چربی های سالم موجود در آن موجب احساس سیری میشود. این میوه به صورت خام به طور کلی یک گرم قند در خود دارد. خوردن روزانه یک عدد آووکادو متوسط به افراد دیابتی توصیه میشود.
گریپ فروت یکی از معدود مرکباتی است که دارای نارینجنین بوده که باعث افزایش حساسیت بدن به انسولین و در نتیجه داشتن وزنی مناسب میشود.این میوه دارای مقدار زیادی فیبر و ویتامین c است. گریپ فروت ۹ گرم قند در خود دارد و خوردن نصف یک گریپ فروت در روز به افراد دیابتی توصیه میشود.
کیوی یکی دیگر از میوه های مناسب برای دیابتی هاست که دارای ویتامین های A، C و E، فیبر، کربوهیدرات، پتاسیم و بتاکاروتن میباشد. بتاکاروتن موجود در این میوه موجب حفاظت در برابر رادیکال های آزاد در بدن میشود، کیوی دارای ۶ گرم قند بوده و خوردن یک عدد کیوی در روز به افراد دیابتی توصیه میشود.
توت فرنگی میوه ی دوست داشتنی بهاری است. این میوه دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین و فیبر میباشد، که انتی اکسیدان موجود در آن موجب کنترل کلسترول و کاهش فشار خون خواهد شد. یک فنجان توت فرنگی خام دارای هفت گرم قند بوده و خوردن سه چهارم فنجان در روز به افراد دیابتی توصیه میشود.
لیمو مانند آووکادو دارای قند بسیار کمی نسبت به بقیه میوه ها است. این میوه دارای مقدار زیادی ویتامین c بوده و برای اشتها نیز میتوان از آن استفاده کرد. هر لیمو دارای بین یک تا دو گرم قند میباشد و چکاندن چند قطره از این میوه در لیوان آبتان در روز به شما برای کنترل اشتها و کنترل قند برای افراد دیابتی کمک زیادی خواهد کرد.
تمشک میوه ی خوش طعم و کمی ترش روزهای بهاری دارای مقدار زیادی فیبر است. فیبر موجود در این میوه میتوانید در شما احساس سیری ایجاد کند. یک فنجان تمشک دارای ۵ گرم قند بوده و خوردن سه چهارم فنجان در روز برای افراد دیابتی توصیه میشود.
سیب از میوه های محبوب ما ایرانیان است، که دارای مقدار چشمگیری فیبر، ویتامین c، انتی اکسیدان و پکتین میباشد. پکتین موجود در این میوه موجب سم زدایی و حذف مواد مضر بدن میشود و همچنین موجب کاهش ۳۵ درصدی نیاز به انسولین در بدن خواهد شد. سیب برای جلوگیری از حملات قلبی، کاهش ابتلا به سرطان و اسیب های بینایی در دیابتی ها بسیار مناسب است. شاخص گلوکز در این میوه بین ۳۰ تا ۵۰ بوده و خوردن روزانه یک عدد کوچک یا متوسط توصیه میشود.
گلابی میوه ای تابستانی و پر طرفدار است که دارای مقدار قابل توجهی فیبر و ویتامین های E ,A ,B1, C و B2 میباشد. این میوه برای کاهش کلسترول، دیابت نوع ۲، تقویت سیستم ایمنی و دستگاه گوارش بسیار مناسب است. این میوه دارای شاخص گلوکز ۳۸ بوده و خوردن یک عدد کوچک یا متوسط در روز برای افراد دیابتی توصیه میشود.
گواوا میوه ای کمی شبیه به هندوانه است، این میوه دارای مقدار زیادی فیبر، ویتامین c و لیکوپن میباشد. برای افراد دیابتی خوردن چایی برگ این میوه بسیار توصیه میشود، برای تهیه چایی، برگ این میوه را خشک کرده و خرد کنید، بعد یک قاشق غذا خوری از آن را داخل آب جوش ریخته و بعد از دم کشیدن از صافی رد کنید. خوردن هر روز یک عدد از این میوه یا یک لیوان آب این میوه توصیه میشود.
گواوا در ارمنستان فراوان پیدا میشود، این میوه ارمنستان جزو یکی از مهم ترین رکن برای رژیم های سالم است. برای سفر به این کشور میتوانید از تور هوایی ارمنستان استفاده کنید.
گیلاس از میوه های خوش طعم تابستانی است که دارای مقدار زیادی انتی اکسیدان، بتاکاروتن، پتاسیم، منیزیم، آهن، فیبر، آنتوسینانین و ویتامین های c و B9 میباشد. آنتوسینانین موجود در این میوه موجب افزایش ۵۰ درصدی تولید انسولین در بدن خواهد شد. گیلاس برای جلوگیری از بیماری های قلبی، سرطان و کاهش خطرات دیابت استفاده میشود. شاخص گلوکز این میوه ۲۲ بوده و خوردن نصف فنجان گیلاس در روز توصیه میشود.