آلبالو خشک سرشار از ویتامین D، کلسیم ، منیزیم، متابولیسم می باشد.که از منبع مفیدی به نام بور تامین می شود . از اثرات بور که می توان نام برد، کاهش فعالیت استروژن در بدن خانم ها و جلوگیری از پوکی استخوان می باشد.
سر فصل های مطلب
Toggle
دفع کننده حرارت بدن و عطش می باشد.
درمان کننده فشار خون میباشد. برای بیماری دیابت بسیار مفید می باشد.
آلبالو خشک برای درمان سنگ مثانه، تقویت نیروی جنسی ، درمان خارش پوستی ، برای درمان سوء هاضمه، تصلب شرایین، صفرا بر، درمان بیماری نقرص، ضد کلسترول، ورم کلیه، ورم معده مفید می باشد
سرد مجازان کمتر بخورند.
آلبالو سرشار از ویتامین های A, B , C است. و موادی چون کلسیم آهن منیزیم سدیم پتاسیم روی و فسفر دارد.
آلبالو برای افراد مبتلا به بیماریهای کلیه بسیار مفید است، از بروز نقرس و روماتیسم پیشگیری میکند، از رسوب نمک در رگهای خونی جلوگیری میکند و به کار منظم قلب نیز کمک میکند.
آلبالو خشک بسیار خوشمزه است و طرفدار زیادی دارد و به عنوان یک میان وعده عالی از آن می توان استفاده کرد. از خاصیت های خوب و مفیدی که آلبالو خشک دارد می تواند سلامتی ما را تامین کند از جمله، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند باعث کاهش قند خون و کاهش کلسترول می شود و در ادامه مطلب برای آشنایی بیشتر با خواص آلبالو خشک همراه ما باشید.
آلبالو حاوی مقادیر قابل توجهی کربوهیدرات و فیبر است که باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری و افزایش چربی سوزی بدن به لاغری و کاهش وزن کمک میکند. همچنین منگنز موجود در این خشکبار مقوی با افزایش متابولیسم بدن، سبب کاهش چربیهای شکم میشود.
آلبالو خشک ، منبع مناسبی از بور است. بور بر فعالیت آنزیم های دخیل در متابولیسم کلسیم، منیزیم و ویتامین D (که از عناصر اصلی دخیل در ساختمان استخوان می باشند) اثرگذار است. عنصر بور در کنار کلسیم و منیزیم موجود در آلبالو خشک، سلامتی استخوان را تامین می کند.
مصرف کردن آلبالو خشک و آب آلبالو باعث کاهش بیماری های همچون چربی خون، قند خون، بیماری های قلبی و عروقی می شود. با خوردن آلبالو خشک می توان از عامل بروز بیماری دیابت به خوبی غلبه کرد و کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند می توانند از آلبالو خشک استفاده کنند وبه دلیل لولوز که در قند آلبالو موجود است، در بیماران دیابتی به خوبی جذب می شود.
یکی ازخاصیت های ضدسرطانی قوی که فلاوونوئیدی دارد، کورستین می باشد. در آلبالو خشک مقداری کورستین موجود است که از سایر دیگر میوه جات بیشتر می باشد.مواد تاثیر گذاری که در آلبالو وجود دارد از پیشرفت سرطان جلوگیری می کند. آمیگدالین از ویتامین های B17 معرفی شده است، ودرد ناشی از سرطان را بهبود می بخشد. که کاهش اندازه تومورهای سرطانی را دربرمی گیرد.
آلبالو تازه و آلبالو خشک، فعالیت آنزیم سیکلواکسیژناز را محدود می کنند. این آنزیم ها مهم ترین ترکیبات در فرآیند التهاب و احساس درد می باشند. آنزیم سیکلواکسیژناز به وسیله بسیاری از داروهای مسکن نیز مهار می شود. در نتیجه می توان فعالیت ضددرد آلبالو را برابر با استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن دانست. به همین علت است که آلبالو نشانه های موجود در بیماری های التهابی چون آرتریت و نقرس را کاهش می دهد.
کالری آلبالو خشک بیشتر از آلبالو تازه می باشد. مواد مغذی و سرشار از ویتامین در آلبالو خشک پیداست به دلیل فیبر و کلسیمی که در آلبالو خشک است، و آهنی که در آلبالو خشک قرار دارد ۴ برابر آهنی که در آلبالو تازه است.
فلاوونوئیدی که خواص ضدسرطانی قوی دارد، کورستین می باشد. آلبالو و آلبالو خشک منبع بسیار مناسبی از کورستین هستند. مقدار کورستین موجود در آلبالو و آلبالو خشک بسیار بیشتر از سایر میوه ها می باشد. فنولیک اسیدی که آمیگدالین نام دارد، به عنوان ویتامین B۱۷ شناسایی شده است. تحقیقات انجام شده نشان می دهد آمیگدالین، اندازه تومورهای سرطانی را کاهش می دهد و از پیشرفت سرطان جلوگیری می کند. همچنین سایر مواد موثر موجود در آلبالو، درد ناشی از پیشرفت سرطان را تسکین می دهند. به همین علت است که آلبالو یک میوه ضد سرطانی قوی در نزد دانشمندان می باشد.
اگر از مشکلات بی خوابی رنج می برید و شب ها در رختخواب برای به خواب رفتن کلنجار می روید، آلبالو را امتحان کنید. یک ساعت پیش از خواب یک مشت آلبالو میل نمایید.
ملاتونین هورمون موثر در تنظیم ساعت فیزیولوژیک بدن است که زمان خواب و بیداری را در افراد تعیین می کند. آلبالو به دلیل دارا بودن ملاتونین و تریپتوفان (که در بدن به ملاتونین تبدیل می شود) باعث بهبود خواب شبانه می شود.
یکی دیگر از خواص آلبالو خشک درمان روماتیسم می باشد و ازبیماری های کلیوی جلوگیری می کند.آلبالو با داشتن ویتامیهای A ،B، C و دارای مواد معدنی هم چون کلسیم، فیبر، گوگرد، سدیم، منیزیم، کبالت است. همچنین افرادی که دارای بیماری های روده ای هستند خوردن آلبالو برای کسانی که ورم معده و ورم روده دارند خطرناک است و توصیه نمی شود و خوردن آلبالو خشک را باید از برنامه خود حذف کنید دلیل بر این است که نمی توانید آن را به درستی هضم کنند.
به دلیل مقدار فیبری که در رژیم غذایی داریم به کاهش اسید معده کمک می کند و خطراتی همچون خطر ریفلاکس، زخم معده و معده درد را کاهش و کمک فراوانی به دستگاه گوارش می کند.
از خواص بی نظیر آلبالو خشک برای سلامتی مادران باردارمیتوان به موارد زیر اشاره کرد:
توجه داشته باشید که کودکان کمتر از سه سال نباید سمت آلبالو بروند چرا که مشکلات شکمی و معده برای انها پیش می آید.
آلبالو در کودکانی که اشتهای کمی دارند باعث افزایش اشتها می شود.
مصرف آلبالو در کودکان باعث رفع تشنگی به خصوص در فصول گرم سال می شود.
آلبالو سرشار از آنتی اکسیدان های طبیعی چون آنتوسیانین، کلوروژنیک اسید، کورستین و کامپفرول می باشد و یکی از میوه هایی است که از ظرفیت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی برخوردار می باشد. آنتوسیانین های موجود در آلبالو از چندین راه بدن را در برابر آسیب های استرس اکسیداتیو محافظت می کنند:
۱. آنها به طور مستقیم رادیکال های آزاد را منهدم می کنند.
۲. به DNA متصل می شوند و آن را از تخریب اکسیداتیو حفظ می کنند.
۳. سیستم سم زدایی آنزیمی و آنزیم های آنتی اکسیدانی را فعال می کنند.
۴. آنتی اکسیدان های موجود در آلبالو رگ های خونی و سلول های مغزی را در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کنند.
افرادی که از ورم روده و مشکلات معده رنج میبرند، از خوردن آلبالو خودداری کنند؛ چراکه آلبالو ترش است و سلولز موجود در آن دیرهضم میشود. این افراد بهتر است از آلبالو بهصورت کمپوت و مربا استفاده کنند.
۱٫ ابتدا دم آلبالوها را بگیرید و بدون شستن آنها را روی پارچهای پهن کنید. و به مدت ۲ روز زیر نور آفتاب قرار دهید.
۲٫ سپس با فشار دست بدون آن که به بافت آلبالو آسیب برسد هستههای آن را خارج کنید.
۳٫ آلبالوها را با آب سرد شست و شو داده و آنها را آب کش کنید.
۴٫ بعد از خروج آب اضافی آنها را مجددا روی سینی پهن کنید و به مدت یک روز در محیط خانه یا بیرون بگذارید تا خشک شوند.
۱٫ دم آلبالوها را گرفته و آنها را با احتیاط بهگونهای که له نشوند بشویید تا سم و گرد و خاک از روی پوست آنها پاک شود.
۲٫ به میزان دلخواه به آلبالوها نمک بزنید.
۳٫ در ادامه آنها را روی پارچهای بهگونهای که روی یکدیگر انباشته نشوند بچینید و مقابل آفتاب قرار دهید.
۴٫ بعد از گذشت ۲ الی ۳ روز آلبالوها خشک میشوند و آنها را به داخل بیاورید.
۱٫ابتدا آلبالوها را با آبخنک بشویید و ساقههای آن را جدا کنید و با یک دستمال یا حوله خشککنید.
۲٫ سپس هستههای آن را یا با نصف کردن آلبالو و یا با استفاده از یک دستگاه خارج کننده هستهجدا کنید.
۳٫ آلبالوها را روی یک صفحهی شیرینیپزی بهگونهای که روی یکدیگر انباشته نشوند بچینید.
۴٫ برای جلوگیری از جمع شدن آلبالوها در حین خشک شدن یک توری گرد مخصوص پیتزا روی آنها قرار دهید.
۵٫ دمای فر را روی ۷۴ درجه سانتی گراد و برای مدتزمان ۳ ساعت تنظیم کنید.
۶٫ پسازآن که آلبالوها کمی چروکیده شدند دمای فر را به ۵۷ درجه کاهش دهید.
۷٫ با خشک شدن قسمتهای رویه آنها را جابهجا کنید تا قسمتهای زیرین نیز خشک شوند.