بدون شک یکی از لذیذ ترین ویتامین هایی که همگان از خوردن آن لذت می برند استفاده از گوشت حیواناتی نظیر آهو و گوزن می باشد. گوشت آهو و گوزن جزو گوشت های قرمز محسوب می شود و دارای خواص بسیاری می باشد.
سر فصل های مطلب
Toggleآهو منبع عالی پروتئین است، زیرا سرشار از پروتئین است اما چربی کمی دارد. نه تنها گوشت کم چرب است، بلکه میزان چربی اشباع آن بسیار کمتر از سایر گوشت های قرمز است.
گوشت گوزن فاقد کربوهیدرات است و کالری کمتری نسبت به گوشت گاو یا حتی سینه مرغ دارد.
آهو به طور طبیعی سدیم کمی دارد، بنابراین برای قلب شما بهتر از سایر گوشتهای قرمز است.
حاوی مواد معدنی مفید برای سلامتی از جمله آهن، فسفر، پتاسیم و روی است. به علاوه، ویتامین های B6 و B12، ریبوفلاوین، نیاسین و تیامین.
خوردن گوشت گوزن در دوران بارداری بی خطر است. با این حال، مهم است که اطمینان حاصل شود که گوشت کاملاً پخته شده است، زیرا گوشت گوزن خام یا نیم پز با توکسوپلاسموز مرتبط است. همچنین باید در حین تهیه گوشت گوزن مراقب بهداشت مناسب بود.
با توجه به این که گوشت آهو دارای ویتامین های بسیاری می باشد و مادران باردار وظیفه غذارسانی به فرزند خود را نیز دارند برای تامین مقدار مناسبی از این ویتامین های مورد نیاز بدن ، خوردن گوشت آهو و گوزن توصیه شده است.
برای افزایش توده عضلانی باید پروتئین زیادی مصرف کنید و گوشت گوزن و آهو هم نسبت به گوشت گاو و گوسفند پروتئین بیشتری دارد.
یکی از دلایل شایع در ایجاد بیماری های قلبی استفاده از غذاهای پرچربی می باشد . با توجه به این موضوع که گوشت آهو و گوزن همانند قلوه و دل گوسفند چربی بسیار کمی دارد لذا می تواند غذای مناسبی برای افرادی که ملزم به کاهش چربی بردن خود هستند باشد.
یکی دیگر از فواید گوشت آهو چربی کم آن است. مصرف غذا های چرب از دلایل اصلی حمله قلبی بشمار میرود و راه مقابله با این مشکل اصلاح رژیم غذایی و مصرف مواد غذایی کم چرب است. مصرف مداوم گوشت گوزن میتواند کلسترول بد خون را کاهش و کلسترول خوب را افزایش دهد.
باید بدانید که چربی های اشباع در افزایش قدرت و توان مقابله سیستم ایمنی بدن با عوامل بیماری زا نقش مهمی را ایفا می کنند . با توجه به این موضوع که بدن حیواناتی نظیر آهو و گوزن دارای مقدار کمی از این چربی های اشباع می باشد لذا به سیستم ایمنی بدن کمک فراوانی می تواند بکند.
برای سلامت عروق استفاده از موادی که دارای ویتامین هایی نظیر ب۳، ب۶ و ب۱۲ می باشد توصیه شده است . وجود این ویتامین ها در بدن مانع آسیب دیدن سلول های بدن می شود . با توجه به این که همه این ویتامین ها به مقدار زیادی در گوشت آهو و گوزن دیده می شود لذا جلوگیری از تنگی عروق از جمله خواص گوشت آهو محسوب می شود.
از خواص گوشت آهو افزایش سیستم ایمنی بدن در برار انواع آلودگی ها می باشد . به همین دلیل می تواند از ریه های در برابر بیماری های مختلف محافظت کند . با توجه به این که وجود سدیم، ویتامین ب۶ و ب۱۲ در بدن برای بازسازی بافت های آسیب دیده و هم چنین ریه بسیار مفید است و این مواد در گوشت آهو و گوزن به وفور یافت می شود لذا یکی دیگر از خواص گوشت آهو و گوزن می توان گفت که حفاظت بدن در برابر بیماری های ریوی می باشد.
هموگلوبین عاملی برای رنگ قرمز خون میباشد و همچنین برای انتقال اکسیژن در خون نیاز است . از آن جایی که آهن نقش اساسی در تولید هموگلوبین و جلوگیری از کم خونی دارد ، و گوشت آهو و گوزن دارای مقدار زیادی از آهن می باشد لذا مصرف به اندازه کافی گوشت آهو و گوزن می تواند آهن مورد نیاز برای تولید هموگلوبین جدید را فراهم آورد .
یکی دیگر از خواص گوشت آهو این است که از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
مزاج آن گرم و خشک است.
اصلاح گوشت آهو به این نحو است:
یا با روغن بریان کنند و گشنیز خشک بر آن بپاشند،
یا اول در آب بپزند سپس با روغن سرخ کنند.
گشنیز، مرزه و سماق مصلح گوشت آهو و بهبود دهنده خواص و مزاج آن هستند.
جایگزینی گوشت گاو و سایر گوشت های قرمز با گوشت گوزن مطمئناً به شما کمک می کند که سالم تر غذا بخورید. با این حال، مهم است که گوشت گوزن خود را به روشی سالم بپزید تا مطمئن شوید که تمام مزایای آن را دریافت می کنید.
قبل از شروع، مطمئن شوید که چربی اضافی را از گوشت جدا کنید. سعی کنید فقط از مقدار کمی روغن یا کره برای پختن گوشت استفاده کنید. و مراقب باشید هنگام چاشنی نمک زیاد اضافه نکنید.