سرکه یکی از مواد مورد نیاز در انواع دستور پخت است و از آن در پخت غذا، خیساندن مواد و یا سس سالاد استفاده میشود. همچنین از آن میتوان به عنوان ضدعفونی کننده و تمیز کننده در خانهها استفاده کرد. سرکه مایعی است که از آب میوهها و تقطیر برخی مواد تهیه میشود و در فرایند تخمیر الکل، طعمی ترش و بویی قوی ایجاد میکند. سرکه انواع مختلفی دارد و با توجه به اینکه از چه چیزی درست شده است، طعمی متفاوت نیز خواهد داشت. در این مقاله در رابطه با تفاوت سرکه سفید و سرکه قرمز صحبت خواهیم کرد.
سر فصل های مطلب
Toggleسرکه سفید | سرکه قرمز |
طعم قویتر و تنوع کمتری دارد. | طعم ملایمتر تنوع زیادی دارد. |
بیشتر برای پخت مرغ، ماهی و سبزیجات بارنگ روشن استفاده میشود. | برای پخت غذاهایی با گوشت یا سبزیجات تیره برگ استفاده میشود. |
امکان استفاده در مواد غذایی با رنگ روشن و همچنین جایگزینی با سرکه قرمز وجود دارد. | برای مواد غذایی با رنگ روشن مناسب نیست چرا که ممکن است موجب تغییر رنگ آنها گردد. |
اما سرکهی سفید، با تخمیر الکل موجود در آب جو، آب سفید و یا مالت درست میشود و در اینجا نیز، باکتری مادر عمل تخمیر را انجام میدهد و در نهایت مایعی با رنگ سفید یا رنگ زرد کم رنگ به ما میدهد. سرکه سفید طعم پیچیده تری نسبت به سرکه قرمز دارد و کمی ترشتر است.
از لحاظ تاریخی، سرکه سفید از تخمیر خوراکیهایی مانند چغندر قند، سیب زمینی و … تولید میشده است و معمولا دستورالعمل تهیه آن بسته به مواد اولیه و موقعیت جغرافیایی متفاوت است. سرکه سفید معمولا حدود ۴- ۷ درصد الکل دارد و ۹۳ – ۹۶ درصد آب. البته انواع قویتر آن نیز برای استفاده به عنوان مواد شوینده نیز وجود دارد.