مواد مغذی موجود در خرما عبارتند از:
۱٫ کربوهیدرات: حدود ۷۰% وزن خرما از فروکتوز تشکیل شده است که میزان قند بالایی دارد. به علاوه خرما با خشک شدن و از دست دادن رطوبت شیرینتر میشوند. اگرچه خرما شیرین است و مقدار بالایی قند دارد، اما شاخص گلسیمی (شاخصی برای نشان دادن سرعت تبدیل کربوهیدرات به قند) آن نسبتا پایین است و خوردن تعداد کمی خرما تاثیر چندانی بر قند خون ندارد.
۲٫ چربی: خرما چربی پایینی دارد و فاقد کلسترول است.
۳٫ پروتئین: خرما مقدار ناچیزی پروتئین دارد و برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن باید مواد غذایی پروتئین دار به رژیم غذایی اضافه شوند.
۴٫ ویتامینها و مواد معدنی: برخلاف میوههای دیگر، خرما مقدار کمی ویتامین C دارد، اما دارای شش نوع ویتامین B از جمله بیوتین و پانتونیک اسید است. همچنین خرما مقادیری از مواد معدنی از جمله پتاسیم، مس، منیزیم و آهن دارد، این مواد معدنی برای حفظ سلامت قلب ضروری هستند. علاوه بر ویتامینها و مواد معدنی خرما دارای نوعی آنتی اکسیدان به نام پلی فنول است که توانایی مبارزه با آسیبهای سلولی را دارد.
از خواص خرما میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کالری خرما خشک بیشتر از کالری خرما است، به طوریکه هر عدد ۱۰۰ گرم خرما خشک ۳۱۹ کالری و هر ۱۰۰ گرم خرما ۲۸۲ کالری دارد. آنتی اکسیدان، فیبر و مواد معدنی موجود در خرما، آن را به یک ماده غذایی مفید برای سلامت بدن تبدیل کرده است. چندین راه برای اضافه کردن خرما به رژیم غذایی وجود دارد، یکی از محبوبترین روشها استفاده از خرما به عنوان شیرین کننده در غذاهای مختلف است. همچنین میتوان خرما را به میان وعدهها اضافه کرد و برای افزایش ارزش غذایی آن هسته خرما را با مغزیجات مانند گردو جایگزین کرد.